Buvęs „Vilniaus vandenų“ vadovas kaltinamas pinigų grobstymu

Buvęs bendrovės "Vilniaus vandenys" vadovas kaltinamas pinigų grobstymu iš buvusios darbovietės. Bronius Miežutavičius sau ir kitiems darbuotojams skyrė daugiau nei 800 tūkst. litų, rašo naujienų portalai.

B.Miežutavičiaus baudžiamąją bylą ketvirtadienį pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto trečiasis apylinkės teismas. Prokurorai jį kaltina neteisėtai išsimokėjus 35,83 tūkst. litų priedą už papildomą darbą.

Paaiškėjo, kad įspūdingas sumas gavo ir kiti bendrovės darbuotojai, tačiau pareigūnai nesurinko duomenų, kad šių sumų B.Miežutavičius jiems negalėjo išmokėti.

B.Miežutavičiaus 2007 metrų sausio 2 dienos įsakyme buvo nurodyta, kad jam priedas mokamas už papildomą darbą, ruošiant studiją ir paraiškas Europos Komisijai dėl struktūrinių fondų paramos pagal ISPO programą. Įsakyme buvo nurodyta dar 11 darbuotojų, kuriems taip pat nurodyta išmokėti įspūdingus priedus.

Seimo narys Žilvinas Šilgalis teismo posėdyje sakė, kad B.Miežutavičius 2007 metų sausį bandė pasirūpinti savo finansine padėtimi, nes žinojo, kad jį "Vilniaus vandenų" valdyba ruošėsi atleisti.

"Ekonomikos direktorė pastebėjo, kad pinigai kai kuriems darbuotojams per mėnesį siekė iki 80 tūkstančių litų", - pasakojo Ž.Šilgalis, kuris buvo paskirtas valdybos pirmininku.

2007 metais "Vilniaus vandenų" finansininke dirbo dabartinė Laisvosios rinkos instituto direktorė R.Vainienė.

"Visos lėšos buvo mokamos iš įmonės sąskaitos, kitaip tariant iš tų pinigų, kuriuos žmonės sumokėjo už vandenį", - teisme sakė R.Vainienė.

Anot Ž.Šilgalio, remdamasi R.Vainienės pateikta informacija, valdyba nusprendė kreiptis į prokurorus. Tuomet esą dalis darbuotojų, tarp jų ir B. Miežutavičius, dalį išmokėtų sumų grąžino.

B. Miežutavičius neigė savo kaltę. Už svetimo turto pasisavinimą jam gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.


Šiame straipsnyje: Vilniaus vandenys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių