Buvęs policininkas prokurorą melagingai apkaltino kyšininkavimu

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas buvusį Vilniaus policijos komisariato pareigūną V.M. pripažino kaltu apšmeižus Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiąjį prokurorą Gedgaudą Norkūną.

Buvusiam policininkui skirta 10 tūkst. 400 litų bauda, jis taip pat turės atlyginti G.Norkūnui neturtinę žalą - 15 tūkst. litų, pirmadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Prokuroras G.Norkūnas su kaltinamuoju V.M. susipažino tirdamas bylą, kurioje V.M. įtartas piktnaudžiavimu ir kyšininkavimu.

Bylos duomenimis, kad V.M. 2009 metų rugsėjo 14 dieną per teisiamąjį posėdį Vilniaus apygardos teisme viešai, tyčia paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją apie Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorą, nurodydamas, kad prokuroras G.Norkūnas 2003-2005 metais tirdamas baudžiamąją bylą dėl galimo Vilniaus policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnų piktnaudžiavimo, kyšininkavimo, apklausos metu pareikalavo iš įtariamojo V.M. 10 tūkst. litų kyšio už ikiteisminio tyrimo nutraukimą.

Taip pat V.M. nurodė, jog analogiško dydžio kyšių prokuroras reikalavo ir iš kitų įtariamųjų.  
Nuosprendį priėmusio Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo vertinimu, kaltinamasis apie nukentėjusįjį paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją, taip apkaltindamas prokurorą padarius sunkų nusikaltimą. Įvertinus ištirtus įrodymus, nustatyta, kad V.M. prokurorą apšmeižė tyčia, tai darė suvokdamas, kad paskleistos žinios neigiamai paveiks tolesnę prokuroro veiklą.
Vertindamas kaltinamojo parodymus, teismas atkreipė dėmesį , kad jie yra prieštaringi ir nenuoseklūs.

Liudytojais apklaustiems buvusiems Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams, įtariamųjų apklausose dalyvavusiems advokatams taip pat nebuvo žinoma, kad iš įtariamųjų reikalauta duoti kyšius.

Teismo nuosprendis per 20 dienų apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taxi

taxi portretas
Matau išsikvėpėte komentuodami,rašydami ne tiesą ir pilni pykčio. Rašo Ingridos pasamdyti,mano ar ŽG skolininkai. Kas bebūtumėte,kviečiu padiskutuoti televizijoje.Firmų akcijų nepralošiau,nepragėriau ir niekam nepardaviau.Julius gavo 49 akcijas laikinam pasinaudojimui,kol ištyrė,kas vyksta firmose. . .apie grobstomas firmų lėšas,nemokamus atlyginimus ir tt.Tyrimai vyksta .Ingrida akcijas gavo apgaulės ir grasinimų būdu. Nemėgo taksistai manęs,nes buvau savivaldybės transporto kontrolierius ir tikrindavau taksistų darbą.Kodėl ŽG vairuotojai turėjo dirbti sąžiningai,o kiti bet kaip . . .Juk žinote kiek firmos pakeitč pavadinimų,o ŽG dvidešimti metai. Tad reiškia dirbo sąžiningiausia iki atėjimo į firmas Ingridai ir Brigitai.Berniukus į taxi verslą atsiuntė Arūnas Stankevičius UAB,,Smūgis,, vadovas,nes sukūrė asociaciją,bandė pasrinkti duokles,nepaklususiems siuntė AA Jautį,Gedą,Vilhelmą.Trahimavičiaus sužalojimas guli ant Arūno sąžinės.Yra gyvas Rolandas,kuris gali papasakoti,kaip veikė Stankevičius . . .skundė visus,viliojo vairuotojus iš kityų firmų,tie pasirašydavo po skundais,o po to dar ir berniukus atsiūsdavo.Juk Arūnas buvo po luro stogu,tad berniukams pats nurodydavo ką reikia papurtyti. Prisidėjo jis ir prie Saturno Dubininko žlugdymo,nes pas jį yra dirbęs.Berniukus,nesidrovėjo ir policijai įduoti,ten yra dirbęs vairuotoju.Na murzius jis ir tiek.Skolingas man daug,labai daug. Nusavino ŽG 175 taksistus ir iš jų gaudavo po 500 litų kas mėnesį.Tad kiek susidaro skaičiuojant nuo 1994 metų.Ant vileikinių niekad nepykau ir nepykstu,. Arūno ir Ingridos smulkūs žulikėliai jau po žeme,tad tiesą iškelsiu į viršų su visais įrodymais.Apie Ingridą manau parašys žurnalistai.Man ji pagimdė dukrą,nors atnešė ir laabai daug skausmo.Dukrytė lieka su manim , tad lai pasprinksta ji su šutve tuo ką prisivogė . . . Žurnalistė parašė tiesą kurią žinojo ir ji yra šaunuolė.Visą tiesą apie taxi verslą sužinos tarnybos,o aš tiesioginiame eteryje daug ką įvardysiu. Ingrida ir jos tomukas įklimpo,giliai,giliai. Julius liks akcininku,jeigu sumokės už akcijas mano mamai tiek kiek suderėsime.Jeigu ne ,yra kiti pirkėjai.Na matysime,kaip viską ištirs prokurorai.Tad komentatorius kviečiu į tv padiskutuoti.Melo,trumpos kojos. . .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių