Būsimosioms mamytėms rengiami specialūs seminarai ir paskaitos

Sostinėje gyvenančioms būsimosioms mamytėms nuo rugsėjo bus organizuojami seminarai moterų pogimdyminių psichologinių problemų klausimais.

Tokią programą įgyvendina Vilniaus miesto visuomenes sveikatos biuras (VVSB).

Moterys taip pat galės pasiklausyti  paskaitų apie užkrečiamas ligas nėščiosioms. Paskaitos su gydytojais specialistais ir psichologais bus pratęstos vasaros pabaigoje.

Komplektuojamos grupės, į kurias galima registruotis el. paštu svetlana.tarailiene@vvsb.lt.

Užsiregistruojant prašome nurodyti paskaitos temą, kurią norima išklausyti, (pvz.: infekcinės ligos, psichologo paskaita, infekcinės ligos ir psichologo paskaita), pageidaujamą laiką (mėnesį), vardą, pavardę ir elektroninį adresą.

Suformavus 20–25 žmonių grupę, apie paskaitos laiką ir vietą bus informuota asmeniškai. Šios nemokamos paskaitos ir konsultacijos bus tęstinės – vyks ištisus metus.

Programos tikslas – organizuoti mokymus ir konsultacijas nėštumo ir ankstyvojo pogimdyminio laikotarpio mitybos, kūdikių maitinimo bei psichologinės ir fiziologinės būklės kitimo klausimais.

Vasaros pradžioje Vilniaus gimdymo namuose VVSB organizavo seminarus-mokymus nėščiosioms apie užkrečiamas ligas ir būdus apsaugoti save ir savo būsimą vaikelį nuo nepageidaujamų sunkių infekcinių susirgimų. Paskaitas skaitė kvalifikuota gydytoja epidemiologė – supažindino būsimas mamas su vaikų profilaktinių skiepų kalendoriumi, detaliai papasakojo apie Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintus nemokamus skiepus vaikams iki 15–16 metų amžiaus ir rekomenduojamus, bet valstybės lėšomis nekompensuojamus, skiepus, apie infekcijų sukeliamas komplikacijas ir apsisaugojimo būdus.


Šiame straipsnyje: nėščiosiospaskaitoskursai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių