Bus tiesiamas kelias į naująsias Vainatrakio kapines

Nusprendus Kauno rajone, Vainatrakio kaime, įrengti naujas miesto kapines, rajono valdžia rūpinasi naujo kelio tiesimu į šią vietą. Miesto savivaldybė tikisi, kad lėšų kelio projektui parengti pavyks gauti iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos.

Kauno rajono savivaldybės taryba leido savivaldybės administracijai pasirašyti sutartį dėl privažiavimo kelio prie Vainatrakio kaimo kapinių Rokų seniūnijoje Kauno rajone techninio projekto parengimo. Sutartis apsirašoma kol kas neturint finansavimo šaltinio. Lėšas Lietuvos automobilių kelių direkcija keliui įrengti žada skirti kitais metais.

Šis sprendimas paspartins rekonstrukcijos darbų atlikimą. Kauno rajono savivaldybė kitų metų balandį jau tikisi turėti kelio rekonstrukcijos techninį projektą.

Kauno rajono savivaldybės taryba 2008 m. sausį patvirtino suformuoto apie 112,0 ha ploto žemės sklypo Vainatrakio k. detalųjį planą ir duomenis. 6 ha šiame sklype bus skirti kapinėms įrengti.

Kauno miesto savivaldybės taryba 2008 m, gegužės mėn. pritarė, kad Kauno rajono Vainatrakio kaime būtų įrengtos naujos iki 40 ha Kauno miesto kapinės.

Žemės sklypas, kuriame planuojama įrengti kapines, yra vidury laukų, o keliai privažiuoti iki sklypo (4,8 km ilgio) neatitinka statybos techninių reglamentų keliamų reikalavimų, todėl būtina parengti šio kelio rekonstrukcijos projektą ir atlikti darbus.

Kapinės yra Kauno rajono teritorijoje, o žemės sklypas priklauso Kauno miestui. Kauno miesto savivaldybė nori pradėti jas eksploatuoti. Abiejų pusių atstovai jau ne kartą susitiko šių klausimų aptarti.

Kauno rajono savivaldybės administracija vykdys šio kelio projektavimo paslaugų pirkimą kaip užsakovas, o Kauno miesto savivaldybės administracija laiduos projektavimo paslaugų finansavimą.

Projektą rengs konkursą laimėjusi bendrovė „Plentprojektas“.

Ekonominio sunkmečio sąlygomis Kauno miesto savivaldybė atsisako mokėti už projektavimo darbus, o Kauno rajono savivaldybės administracija negali pasirašyti projektavimo paslaugų sutarties, neturint finansavimo šaltinio, todėl buvo būtinas rajono tarybos sutikimas baigti pirkimo procedūrą.

Kauno rajono ir Kauno miesto merai raštu kreipėsi į susisiekimo ministrą Eligijų Masiulį dėl lėšų skyrimo keliui privažiuoti prie Vainatrakio kapinių techninio projekto parengimui ir rekonstrukcijos darbams 2010 m.

 


Šiame straipsnyje: Vainatrakio kapinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių