Bus skelbiami anglų ir rusų kalbų valstybinių egzaminų rezultatai

Penktadienį bus skelbiami dviejų užsienio kalbų - anglų ir rusų - valstybinių egzaminų rezultatai, pranešė Nacionalinis egzaminų centras (NEC).

Anot NEC, apie kitų valstybinių brandos egzaminų rezultatų skelbimo datas bus pranešta vėliau, kitą savaitę rezultatų skelbti neplanuojama.

Anglų valstybinį brandos egzaminą laikė beveik 21 tūkst. kandidatų, iš jų 99,45 proc. šį egzaminą išlaikė.

Tuo metu rusų kaip užsienio kalbos valstybinį brandos egzaminą laikė beveik 3 tūkst. kandidatų, iš kurių jį išlaikyti pavyko 99,57 procentams.

Oficialūs rezultatai mokykloms, kaip įprasta, bus pateikiami NEC duomenų perdavimo sistema ir atsiunčiant vertinimo komisijos pirmininko ir Nacionalinio egzaminų centro direktoriaus pasirašytus protokolus.

Nacionalinio egzaminų centro testuojamas naujas rezultatų skelbimo būdas sudarys moksleiviams galimybę internetu pamatyti savo anglų kalbos darbo įvertinimo rezultatą, o rusų kalbos – ir darbo įvertinimo rezultatą, ir patį darbą (atsakymų lapą).

Kandidatai apeliacijas gali pateikti mokyklos direktoriui per tris darbo dienas nuo valstybinio brandos egzamino rezultatų paskelbimo dienos.


Šiame straipsnyje: egzaminas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Nesupratau, pagal kokius kriterijus buvo vertinama. Keista, kad tie, kurie labai prastai mokesi gavo 70-80 %, o kurie buvo stiprus, gavo 20-30 ir dar maziau... Gal kas gali atsakyti ir pasidalinti mintimis. As cia apie anglu egza.

jolanta

jolanta portretas
Rimai, Na realiomis mintimis dar kaip ir nelabai išeina pasidalinti, nes anglų egzamino rezultatai dar nebuvo paskelbti. O ir šis egzaminas yra gana konkretus, gal kiek slidesnė rašymo dalis, kur šiek tiek priklauso nuo vertintojo, bet šiaip visi kriterijai gana konkretūs, taigi, kaip parašai- tiek ir gauni. Egzaminas nėra kažkokio ypatingo sudėtingumo, kad net ir silpnesnis mokinys gautų 70-80, o būna geresniems koją jaudulys pakiša. Tikiuosi atsakiau į jūsų klausima.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių