Bus reorganizuojamas Vilniaus universiteto Onkologijos institutas

Antradienį Vyriausybės posėdyje nutarta inicijuoti Vilniaus universiteto Onkologijos instituto reorganizavimą padalijimo būdu.

Pagal nutarimą Vyriausybės įsteigta biudžetinė įstaiga VU Onkologijos institutas bus dalijamas į Onkologijos ligoninę ir Lietuvos onkologijos institutą, tokiu būdu atskiriant dabar kartu  Onkologijos institute vykdomas mokslinės ir asmens sveikatos priežiūros veiklos funkcijas.
 
Nutarimu VU Onkologijos instituto direktorius įpareigojamas iki 2010 m. vasario 1 d. parengti ir suderinus su Švietimo ir mokslo ministerija bei Sveikatos apsaugos ministerija paskelbti ir įregistruoti teisės aktų nustatyta tvarka Instituto reorganizavimo sąlygų projektą dėl instituto reorganizavimo nuo 2010 m. balandžio 1 d. padalijimo būdu į Onkologijos ligoninę ir Lietuvos onkologijos institutą
 
Vyriausybės nutarimu Švietimo ir mokslo ministerijai pavedama suderinus su Sveikatos apsaugos ministerija iki š.m. vasario 10 d. pateiti tvirtinti Vyriausybei nutarimo dėl instituto reorganizavimo padalijimo būdu projektą, nurodant, kad Onkologijos ligoninės steigėjo teisės perduodamos Sveikatos apsaugos ministerijai, o Lietuvos onkologijos instituto – Švietimo ir mokslo ministerijai.


Šiame straipsnyje: Onkologijos institutas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių