Bučiniai ne tik žadina hormonus, bet ir balina dantis

Visi porom porom porom... Įsimylėjėlių pilnas miestas. Glėbesčiuojasi, bučiuojasi, čiauška galvas sukišę, dviese skaito tą pačią knygą, kaitinasi saulėje ar ilgesingai žiūri į tekantį vandenį.

Psichologai pastebi, kad įsimylėjėliai net kvėpuoja vienu ritmu. Jei vienas kuris nors palinksta į priekį, žiūrėk, kitas seka tuo pačiu. Porelių kūno kalba labai išraiškinga, ji - kaip gulbių giesmė.

Aistra įsimylėjėlius pagauna staiga. Eidami gatve jie netikėtai sustoja ir pradeda liežuvių šokį. Amerikiečių mokslininkai teigia, jog bučiniai sukelia hormoninę reakciją. Tyrimo metu jie nustatė, jog vienas kitą mylinčių žmonių bučinys, tai ne tik emocinė „baterija“, bet kartu „įjungia“ sudėtingas hormonų ir cheminių elementų reakcijas, kas labai įtakoja ir partnerių jausmus.

Bučinius, kaip fenomaną, tyrinėja ne tik psichologai, bet ir medikai. Jie, atlikę tyrimus, pateikė išvadas, jog bučiniai gali būti itin naudingi sveikatai.

Bučinai balina dantis geriau nei bet kokia balinamoji dantų pasta ir tai ne pokštas. Bučiuojantis burnoje išsiskiria daugiau seilių, kurios nuplauna nuo dantų bakterijas.

Bučinai – puiki mankšta veido raumenims. Bučiniai padeda atsipalaiduoti ir pamiršti stresą. Jie nukreipia mintis ir leidžia pamedituoti.

Vidutiniškai bučiuodamiesi žmonės per gyvenimą praleidžia dvi savaites.

Žiūrint į poreles, gyvenimas atrodo nerūpestingas, įkvepiantis ir romantiškas. Visai toks, koks turi būti kiekvienas vasaros savaitgalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių