Britai aiškinosi lietuvių nemeilę homoseksualams

Kauno valdžios sprendimas į miestą neįsileisti Europos Sąjungos Tolerancijos vilkiko bematant sulaukė užsienio žiniasklaidos dėmesio.

Kaip ir reikėjo tikėtis, daugiausia kritikos išsakyta seksualinių mažumų spaudoje. Tačiau įvykiais Lietuvoje susidomėjo ir kiti žurnalistai.

Į mūsų šalį atvykęs britų žurnalistas Mathew Charlesas kuria dokumentinį filmą apie toleranciją Europoje. Kaune jis kalbino praeivius Laisvės alėjoje ir miesto mero pavaduotoją Stanislovą Buškevičių.

„Dauguma žmonių sakė, kad nepalankiai vertina homoseksualus. Taip yra ne tik jūsų šalyje, bet Lietuva bent jau Didžiojoje Britanijoje yra vertinama kaip netolerantiškų žmonių šalis. Nustebau, kad Vilniuje Tolerancijos vilkiką apmėtė", - stebėjosi M.Charlesas.

Jo sukurtas dokumentinis filmas kitais metais bus rodomas įvairiuose festivaliuose visoje Europoje.

S.Buškevičius sakė, kad britų žurnalistams stengėsi taktiškai paaiškinti savo ir kitų lietuvių požiūrį į seksualines mažumas. „Pavyzdžiui, galbūt man patiktų nuogam lakstyti po Laisvės alėją, bet to nedarau, nes kitus įžeisčiau. Tačiau tai galiu daryti savo namuose. Taip ir su homoseksualais. Jeigu jie nesiveržtų į viešąsias erdves, nesidemonstruotų, niekam ir neužkliūtų", - mano S.Buškevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių