Blusturgio šurmulys Mokytojų namų kiemelyje

 

Sekmadienį 12-16 val. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje šurmuliuojantis blusų turgus paskebė naujo sezono pradžią.

Blusturgio organizatoriai pakvietė į dvigubą šventę - ne tik persikraustymą, bet  ir gimtadienį.

Vilniaus Blusturgio istorija prasidėjo Vilniaus Mokytojų namų kiemelyje. Čia kas sekmadienį rinkosi smalsuoliai, norintys patys patirti, kas gi yra tas blusų turgus. Iš pradžių susidomėję apžiūrinėjo ant stalų sudėtas prekes, vėliau jau patys ant tų pačių stalų dėliojo savąsias, taip prisijungdami prie turgelio prekeivių gretų.

Per metus Blusturgis net kelis kartus keitė savo vietą - keičiantis metų laikams, laikinai buvo įsikūręs prekybos centro „Gedimino 9“ terasoje ir viršutiniame aukšte. Tačiau gimtadienio proga sugrįžta į visų pamėgtą Mokytojų namų kiemelį, kur bus iki pat rudens.

Nors Blusturgiui dar tik vieneri, jis jau spėjo tapti sekmadienine tradicija daugeliui. Kiekvieną paskutinės savaitės dienos popietę susitinka tie, kurie turi įdomių, tačiau nebenaudojamų daiktų ir tie, kurie jų ieško. „Kiekvieną sekmadienį atėjusieji į Vasaros terasą galės ne tik klausytis netikėčiausių daiktų istorijų iš pirmų lūpų, derėtis, mainytis, bet ir pusryčiauti, klausytis muzikos, dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse. Blusturgis - tai daugiau nei turgus,“ - sako renginio organizatoriai.


Šiame straipsnyje: blusturgis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių