B.Lubys nori išplėsti savo valdas sostinės Žvėryno mikrorajone

Vienas turtingiausių Lietuvos žmonių Bronislovas Lubys nori išplėsti savo valdas prestižiniame Vilniaus Žvėryno mikrorajone prie Neries upės ir prašo sostinės savivaldybės leidimo išsipirkti papildomus šešis arus žemės upės link, sekmadienį pranešė TV3 Žinios.

Sostinės savivaldybės narys tvirtina, kad Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidento ketinimai pažeidžia viešus interesus, mat vilniečiai nebegalės prieiti prie upės. B.Lubį į teismą padavę Žvėryno gyventojai įsitikinę, kad multimilijonierius tik bando padėti kitiems turčiams Žvėryne įteisinti užsitvertus sklypus prie Neries.

Vilniaus politikai tokio leidimo išdavimą kol kas sustabdė, mat į tą pusę plėstis negalima.

"Nenoriu būti tokiu ekstremistu, bet jei Žvėryne turi 20 arų ir nori turėti dar 6 arus upės link, tai sunku tikėtis visuomenės palaikymo. Puikiai suprantat - nukenčia šimtai žmonių, todėl kad vienas turi geresnę gyvenimo kokybę", - sakė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Gediminas Rudžionis.

Anot jo, įgyvendinus planus kirstųsi viešasis ir privatus interesas, sumažėtų teritorija, skirta visuomenės reikmėms.

B.Lubys tvirtina jokio pažeidimo nematąs - esą yra laikomasi visų reikalavimų, o šalia jo valdų esanti teritorija yra tik šiukšlynas.

"Jeigu paeiti 5 metrus nuo manęs, ten yra mėšlo krūvos, šiukšlių ir mėšlo krūvos. Tai kas geriau - ar šiukšlių ir mėšlo krūvos, ar sutvarkyta pakrantė", - sakė B.Lubys.

Žvėryno bendruomenė B.Lubį ir keletą jo kaimynų padavė į teismą. Jie tvirtina, kad B.Lubys bando kitiems turčiams padėti įteisinti savavališkai užsitvertus sklypus, kurie eina prie pat Neries.

"B.Lubys dabar yra kaip ledlaužys stumiamas, nežinau ar jis tai suvokia ar ne, bet gudresni žmonės, kurie apsitvėrę tvoras, jie tai suvokia, kad jis reikalingas jiems kaip ledlaužys", - sakė Žvėryno bendruomenės valdybos pirmininkės pavaduotojas Vytautas Damaševičius.

Žvėryno gyventojai tikina jau keletą metų bandantys apsaugoti neteisėtai apsitvertas teritorijas šalia Neries, bet kol kas jų pastangos bergždžios - turtingieji Žvėryno vilų savininkai net nežada nugriauti savo tvorų.


Šiame straipsnyje: Lubys

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių