Bizniukas: Giruliuose išdygs naujas gyvenamųjų namų kvartalas

Klaipėdos politikai ir valdininkai susiginčijo, kaip turi atrodyti Giruliai, nes vieni pageidavo, kad juose būtų statomi komerciniai objektai, kiti pasisakė už gyvenamųjų namų kvartalą.

Teritorijų planavimo komitete pirmadienį buvo svarstoma 34 hektarų ploto teritorijos, esančios Giruliuose, detaliojo plano koncepcija.

Jos rengėjai numatė, kad nemažą šios teritorijos dalį – tarp Šlaito gatvės ir Rasytės gatvės tęsinio turi užimti suformuoti gyvenamosios paskirties sklypai. „Tokia paskirtis numatyta ir miesto tarybos jau patvirtintame Klaipėdos bendrajame plane. Be to, ši teritorija anksčiau buvo vilų kvartalas, todėl ir siūlome formuoti sklypus po 15 arų, kurie būtų skirti gyvenamųjų namų statybai“, - teigė rengėjai.

Jiems antrino ir savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Alina Velykienė. „Dėl šios detaliojo plano koncepcijos savivaldybėje buvo sudaryta ne viena darbo grupė ir jos konstatavo, kad reikia formuoti gyvenamosios paskirties teritoriją. Dabar žmonės bėga į užmiestį, nes Klaipėdoje nebėra ramių vietų, kur būtų galima pasistatyti namus. Jei tokių sklypų suformuotume Giruliuose, sustabdytume žmonių nutekėjimą į rajoną“, - tvirtino A.Velykienė.

Jai prieštaravo Teritorijų planavimo komiteto pirmininkė Ramunė Staševičiūtė. „Manau, kad reikia planuoti multifunkcinę paskirtį, kad būtų galimybė ir komercinės, ir visuomeninės paskirties objektų statybai. Pavyzdžiui, galbūt šioje vietoje galėtų atsirasti SPA kompleksas, kuriam taip ir nerandama vietos“, - svarstė R.Staševičiūtė.

Ji informavo, jog Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos organizacijos ekspertų tarybą šią Girulių 34 hektarų ploto teritorijos detaliojo plano koncepciją išpeikė – nebuvo nė vieno pagiriamojo žodžio.

R.Staševičiūtė pateikė ir ekspertų rekomendacijas: numatyti Skautų ir Turistų gatvių jungtį, užfiksuoti būtinybę išsaugoti geležinkelio liniją keleiviniam transportui, gyvenamąją paskirtį keisti universalia, o prieš rengiant detaliojo plano sprendinius surengti kūrybines dirbtuves, kuriuose būtų pateikta pasiūlymų.

„Suprantu, kad čia geras bizniukas. Parduosime sklypus statyti namus ir vėl miegosime, miestas nesivystys“, - konstatavo R.Staševičiūtė.

Tačiau kiti komiteto nariai jai nepritarė. Jie balsavo už tai, kad Giruliuose būtų suformuotas kvartalas gyvenamųjų namų statybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigitas

Sigitas portretas
Ir teisingai daro, kad prieštaravo ir prieštaravo Teritorijų planavimo komiteto pirmininkė Ramunė Staševičiūtė. Pilnai tikėtina, kad savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Alina Velykienė arba nežino kas yra Klaipėdos miestas ir jos socialinis,ekonominis ūkis, arba visa tai noras tą BIZNIUKĄ pramušti. „Dėl šios detaliojo plano koncepcijos savivaldybėje buvo sudaryta ne viena darbo grupė". Tai galima suprasti, kad savivaldybė tik svaiščioja o ne rimtai suprantamai dirba. Geriau galvotu kaip vaikai galėtu vasaros metu, o gal ir žiema pailsėtu, o griebtu Girulių žemės plotus priveligijuotieji. Ten jau jų priviso nevienas.

tai

tai portretas
Aš ir galvojau , kodėl susiruošė iškirsti Girulių mišką , kad geležinkelį perkelti. Taigi kad ponuliai ramiai miegotų :)

antanas

antanas portretas
strasburui apskusti
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių