Betmenas pralaimėjo kovą prieš teisėją

Kauno apygardos teismas išteisino susikompromitavusį buvusį teisėją Zenoną Birštoną dėl sostinėje Betmenu vadinamo Renato Kačinausko įžeidimo.

Įvertinęs surinktą medžiagą ir pateiktą vaizdo įrašą teismas nutarė, kad Vilniaus apygardos teismo teisėjas Z.Birštonas nepadarė jam inkriminuojamų nusikalstamų veikų.

Vilniuje įvairiais skundimais garsėjantis R.Kačinauskas privataus kaltinimo tvarka kreipėsi į teismą dėl garbės ir orumo įžeidimo. Už patirtą moralinę žalą R.Kačinauskas siekė iš teisėjo prisiteisti 10 tūkst. litų.

Prieš dvejus metus užfiksuotas teisėjo ir Betmeno susidūrimas iškėlė viešumon faktą, kad Z.Birštonas darbe buvo neblaivus. Dėl šio fakto Z.Birštonas neteko teisėjo mantijos.

Tačiau įvykių sūkuryje tąsyk buvusiam R.Kačinauskui šio fakto nepakako. R.Kačinauskas jautėsi asmeniškai įžeistas.

Privačiame kaltinime R.Kačinauskas nurodė, kad teisėjas Z.Birštonas jį iškeitė Vilniaus apygardos teismo kabinete. Esą R.Kačinausko atžvilgiu teisėjas svaidėsi rusiškais keiksmažodžiai, išvadino R.Kačinauską asilu.

Keiksmų lavina esą tęsėsi kai Z.Birštonas ėjo Gedimino prospektu ir Pamėnkalnio gatve. Šie vaizdai ne kartą buvo rodomi per televiziją, juos taip pat galima rasti internete.

Teismas pabrėžė, kad vaizdo medžiaga yra vienintelis objektyvus įrodymas šioje byloje, tačiau privataus kaltintojo teiginių jis nepatvirtina.

Bylą nagrinėjęs teisėjas priminė, kad už keiksmus Pamėnkalnio gatvėje Z.Birštonas jau nubaustas. Jam buvo skirta bauda už nedidelį chuliganizmą.

Tuo tarpu vaizdo medžiagoje matosi kaip R.Kačinauskas geros nuotaikos eina Gedimino prospektu, Pamėnkalnio gatve. Paima teisėją Z.Birštoną už rankos, padeda jam pereiti gatvę.

Teismas įvertino, kad toks vaizdas prieštarauja privataus kaltintojo R.Kačinausko teiginiams esą jis patyrė dvasinį sukrėtimą.

R.Kačinausko 10 tūkst. litų civilinį ieškinį teismas paliko nenagrinėtą, kadangi kaltintojas dėl jo gali kreipti civilinio proceso tvarka.

Kauno apygardos teisme skelbiamame teismo nuosprendyje nedalyvavo nei kaltintojas R.Kačinauskas, nei kaltinamasis Z.Birštonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Deja

Deja portretas
Atrodo priedurnis tas musu batmanas.

sylumininininkas

sylumininininkas   portretas
nu ir n , x tokY Lietuwyska wadinamajy teisybe , kai teisejus teisia teisejusir wyskas ciki :-)))))

0..

0.. portretas
venckiene butu suvalgyta su s...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių