Benamių žudikų teismas nusprendė nepasigailėti

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį trims žmogžudystėmis kaltintiems asmenims. Visi trys pripažinti itin pavojingais recidyvistais.

2010 metų gegužės pabaigoje Arūnas Dirgėla su Andriumi Budginu sugalvojo apiplėšti  51 metų benamį Sergejų Krylovą, kuris buvo prisiglaudęs apleistame Jūrininkų prospekto pastate. Vyrai tikėjosi atimti iš benamio maistą ir alkoholinius gėrimus.

Benamis nenorėjo įsileisti atėjūnų ir būsto durų neatidarė, tačiau plėšikai išdaužė langą ir įlipo vidun. Kadangi S. Krylovas pažinojo A. Dirgėlą, šis buvo užsimaukšlinęs kaukę.

Mušamas vyras pradėjo šaukti ir prašyti sugyventinės iškviesti policiją. Įsibrovėliai spruko, o S. Krylovas – jiems iš paskos. Vydamasis vyras paminėjo atpažinto plėšiko vardą.

Kieme abu vyrai parvertė gerokai vyresnį žmogų ir mirtinai jį suspardė. Nuosprendyje teigiama, kad S. Krylovas buvo nužudytas slepiant apiplėšimą.

Po dienos A.Dirgėla su bičiule Daiva Lapkovskiene, Gitana Charčenko, Aleksandru Tichomirovu girtavo pas Virgilijų Pintverį, gyvenantį Dusetų gatvėje.

Girta G. Charčenko negražiai pavadino užstalės draugę ir taip ją labai užrūstino. D. Lapkovskienė ir A.Dirgėla mušė moterį be gailesčio. Bute dužo veidrodžiai, sienos aptiško krauju. Nuo patirtų sužalojimų G. Charčenko mirė.

Kitą dieną sugėrovai mirusiąją palaidojo darže po langais, o buto šeimininkas išplovė grindis, išmetė sudaužytus stiklus ir sudegino nužudytosios batą.

Apie nusikaltimą pareigūnams tapo žinoma maždaug po savaitės. Tada aiškinantis šios žmogžudystės aplinkybes paaiškėjo ir S.Krylovo žūties kaltininkai.

Vėliau dar viena kompanijos sugėrovė apkaltino A. Dirgėlą ją išžaginus. Moteris minėjo, kokį smurtą prieš ją vartojo prievartautojas. Tačiau vėliau teisme ta pati moteris pradėjo tikinti, kad mylėjosi su kaltinamuoju savo noru ir prievartos nepatyrė.

Kadangi moteris nesikreipė į medikus ir ekspertai nepatvirtino žaginimo fakto, dėl šio kaltinimo A. Dirgėla išteisintas.

Teismo nuosprendžiu D. Lapkovskienei skirta 12 metų laisvės atėmimo bausmė, pirmuosius penkerius ji bus kalinama kalėjime ir taps antrąja Lukiškėse bausmę atliekančią moterimi.

A. Budginas nuteistas 16 metų nelaisvės, jis taip pat pirmuosius penkerius metus sėdės kalėjime.

A. Dirgėla nuteistas 20 metų nelaisvės, pusę jam skirtos bausmės kalės Lukiškėse. Visi trys pripažinti itin pavojingais recidyvistais, o tai reiškia negalės tikėtis išeiti į laisvę anksčiau laiko. Griežčiausios bausmės jiems skirtos todėl, kad visi trys anksčiau buvo teisti už smurtinius nusikaltimus.

Žmogžudystės pėdsakus paslėpti bei nužudytąją darže užkasti padėję A. Tichomirovas ir V. Pintveris gavo lygtinę bausmę. Jei per pusantrų metų nenusikals, jiems metus ir šešis mėnesius už grotų praleisti neteks.


Šiame straipsnyje: Arūnas Dirgėlateismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
viesinkite nuotraukas prasom sudraskysim kaip pusles
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių