Bėgime „Gyvybės ir mirties keliu“ - per 2300 dalyvių

Artėjant Sausio 13-ajai Vilniuje tradiciškai įvyko bėgimas "Gyvybės ir mirties keliu", skirtas prisiminti žmonėms, žuvusiems už Lietuvos laisvę.

Daugiau nei 2300 bėgikų šeštadienio vidurdienį pajudėjo nuo Antakalnio kapinių link televizijos bokšto. Šią devynių kilometrų trąsą Lietuvos patriotai ir sporto entuziastai išmėgino jau devynioliktą kartą - kitais metais bėgimas bus jubiliejinis.

Bėgikus ypač džiugino pasitaikęs geras oras - nors buvo šaltoka, tačiau kritulių pavyko išvengti. "Nebuvo sunku, nes oro sąlygos buvo labai geros, todėl buvo labai linksma bėgti. Ypač, kai bėgi ne vienas, tai dar lengviau, jėgų  atsiranda, vieni kitus palaikome. Pirmą kilometrą dar gal buvo vėsoka, po to tikrai nebe", - sakė Šaulių sąjungos narė, studentė Aneta Šerelytė.

"Viena vertus, aš jaučiu pareigą, suprantu, kad tai labai prasmingas bėgimas, ne šiaip pasibėgiojimas parke. Kitas dalykas, kad bėgo labai Šaulių sąjungos narių ir norėjau palaikyti sąjungos vardą. Be to, kai visus metus sportuoji, norisi ir varžybose prasibėgti, ne tik šiaip lakstyti. Ir, be abejo, tiesiog smagu", - savo dalyvavimo motyvus vardino A.Šerelytė.

Daugelis bėgimo dalyvių jame dalyvavo nebe pirmą kartą - tai tapo malonia ir prasminga tradicija. Jauniausiam maratono dalyviui šiemet buvo 8, vyriausiam - 87 metai. Pirmasis finišo liniją praėjus vos kiek daugiau nei pusvalandžiui kirto Darius Sadeckas. Jie, taip pat organizacijų, surinkusių daugiausia dalyvių atstovai, buvo apdovanoti specialiais prizais.

Pasibaigus bėgimui jo dalyviai vaišinosi bandelėmis ir arbata, o po to visi kartu padėjo gėlių prie Sausio 13-osios memorialo, žuvusiems už laisvę atminti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių