Be taisyklių: bušido čempionas R.Morkevičius gatvėje nokautavo praeivę

Daugkartinis Tailando bokso ir bušido turnyrų nugalėtojas Remigijus Morkevičius praėjusį penktadienį buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Įtariama, kad jis gatvėje sumušė merginą, o vėliau pasipriešino policijos pareigūnui.

Auka prarado sąmonę

Kaunietis, kaip įtariama, 20-metę praeivę užpuolė apie 22 val. Kaune, Vilniaus gatvėje, kai ši su dviem trisdešimtmetėmis moterimis ir vienos jų paaugle dukterimi ėjo namo iš kavinės.

„Iš picerijos parūkyti išėjęs vyras griebė sesei už užpakalio. Jai atsisukus, jis profesionaliai ir
techniškai spyrė jai iš kojos į veidą. Sesė atbula krito ant senamiesčio grindinio, prarado sąmonę“, – pasakojo įvykio liudininkė. Anot jos, vienintelė nukentėjusios merginos kaltė – kad ji atsidūrė ne laiku ir ne vietoje.

Kai moterys puolė skambinti policijai, smurtautojas leidosi bėgti. „Bandėme vytis, bet jis paspruko. Kaip vėliau sužinojome, spardytojas buvo sugautas tik dėka puikaus policijos darbo ir vieno vaikino, kuris padėjo jį gaudyti ir atpažinti“, – dėkojo moteris.

Įtariamasis buvo sulaikytas M. Valančiaus gatvėje.

Prireikė ir ligoninės, ir psichologo

Nukentėjusiajai, jos artimųjų teigimu, sužeistas veidas: nosis, lūpa, nuskeltas dantis, sutrenktas sprandas, nustatytas smegenų sutrenkimas, prireikė psichologo pagalbos. Ji buvo nuvežta į ligoninę.

„Ilgai galvojome, ar viešinti šį įvykį, bet labai tikimės, kad tai padės išvengti kitų galimų nusikaltimų. Šis buvęs bušido čempionas daro gėdą šiuo metu sportuojantiems vaikinams bei visiems vyrams. Pasirodo, Kaune vaikšto neprognozuojama žudimo mašina, kuri turi stiprius raumenis, atitrankytą galvą ir neturi širdies. Šį kartą nukentėjusioji pasveiks, bet tik laiko klausimas, kada bus jo sekantis ir galbūt mirtinas nokautas gatvėje. Ir kam: vaikui, merginai, močiutei?“ – piktinosi pašnekovė.

Pradėjusi svarstyti, kas gresia užpuolikui, pašnekovė sakė tenorinti vieno. „Labiausiai norisi, kad jam grėstų didžiulė gėda. Kokios jam dar reikia pamokos, kad sustotų?“ – klausė nukentėjusiosios sesuo.

Skriaudikas nori taikytis

Nukentėjusiosios sesuo portalui 1kaunodiena.lt antradienį teigė, jog tyrėja jai perdavė R. Morkevičius norą taikytis.

„O ką reiškia taikytis? Jis ateina, atsiprašo? Tyrėjai jis minėjęs, jog norėtų atlyginti žalą, jei tokia padaryta. Tiesiogiai iš jo paties nesame gavę jokio pasiūlymo. Bet jis tikriausiai pripratęs lengvai išsisukti“, – piktinosi kaunietė.

Ji sakė, jog sesuo tebėra sukrėsta, apie įvykį negali net kalbėti, tebenešioja kaklo įtvarą, tačiau sveiksta.

„Užpuolimą mačiusi mano paauglė dukra irgi šoke. Pati supranta, kad toks bendravimas yra nenormalus. Psichologinė žala – didžiulė“, – kalbėjo pašnekovė.

Galbūt pateiks daugiau įtarimų

Portalo 1kaunodiena.lt žiniomis, buvęs profesionalus sportininkas po užpuolimo areštinėje praleido dvi paras. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl R. Morkevičiaus pasipriešinimo valstybės tarnautojui.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius teigė, kad surinktų įrodymų užtenka ir kaltinimui dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei sveikatos sutrikdymo.

Tai ne pirmas 30-mečio R. Morkevičiaus agresijos protrūkis viešumoje. Prieš trejus metus jis sumušė chuliganus tramdžiusį policijos pareigūną. Tuomet sportininkas atsipirko 2600 litų pinigine bauda.

Sporto klubo vadovas – šokiruotas

Kauno sporto klubo „Titanas“, kur R. Morkevičius sportavo iki nutraukdamas profesionalo karjerą, prezidentas Marius Misiūnas teigė, jog įtarimai kovotojui jį labai nustebino. „Tiesa sakant, esu šokiruotas. Sunku patikėti“, – kalbėjo M. Misiūnas.

„Titano“ vadovas teigė, jog šiuo metu jo santykiai su buvusiu klubo sportininku yra nutrūkę. Jį apibūdino kaip labai gerą kovotoją, tačiau turintį sudėtingą asmenybę.

„Jo vaikystė buvo labai nelaiminga. Nuo 12 metų liko be tėvų, jį augino močiutė. Vienu momentu lyg viskas buvo normaliai – jis mokėsi Lietuvos sporto universitete, domėjosi budizmu, klajojo po vienuolynus“, – pasakojo M. Misiūnas.

Federacija: tai – netoleruotinas elgesys

Lietuvos bušido federacija, išgirdusi, jog buvęs bušido kovotojas R. Morkevičius gatvėje sumušė moterį, išplatino pranešimą, kuriame pasmerkė tokį elgesį.

„Tai didelis netikėtumas federacijai ir visai kovinio meno bendruomenei. Visų kovos menų pamatas – visų pirma ne technika, bet garbės kodeksas, kuris kiekvienam, atėjusiam į sporto salę, diegiamas nuo pat mažens. Kovos menus kultivuojantis žmogus automatiškai įpareigojamas šiuos gebėjimus naudoti tik savigynai ir niekam kitam", – teigiama pranešime.

Federacija pabrėžia, kad jos ir minėto sportininko keliai išsiskyrė prieš penkerius metus, „sportininkui pasirinkus kitus prioritetus gyvenime“.

R.Morkevičius 2005-aisiais metais tapo pasaulio ZST Grand Prix bušido varžybų nugalėtoju svorio kategorijoje iki 65 kilogramų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

moteris

moteris portretas
na ir šiknius...

nebušido kovotojas

nebušido kovotojas portretas
Mergina - tik tikro bušido kovotojo vertas taikinys :D

Vasia

Vasia portretas
Na ir sportsmenas, erelis tikras. Matyt neblogai paputes kvaso buvo.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių