Banką „sprogdino“ iš nevilties

Aiškėja, kad penktadienį Pilaitėje per rinktinės „Aras“ kovotojų operaciją sulaikytas vyras banką sprogdinti grasino įvarytas į neviltį. Apie 180 tūkst. eurų skolingas vyras pagamino net kelis automobilius bombų imitacijas.

48-erių metų įtariamasis yra vienos statybų bendrovės direktorius.

Kriminalistai penktadienį vakare iš įtariamojo buto išvežė kompiuterį ir kelis maišus raginimų susimokėti skolas raštų. Vien tik tik „Swedbank“ jis skolingas 180 tūkst. eurų.

22-ą valandą kriminalistai nuo žurnalistų užrėmė lauko duris ir įtariamąjį išvedė per laiptinę į garažą po namu, iš kur jis išvežtas automobiliu.

Grasinimu susprogdinti „Swedbank“ įtariamojo nuomojamą butą Pilaitėje  antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai šturmavo penktadienį apie 17 val. Per operaciją apsieita be šūvių ir garsinių ar dūminių granatų.

Įtariamojo kaimynai sako, kad negalėtų nieko blogo pasakyti apie sulaikytąjį. Vyras yra vedęs jaunesnę žmoną, augina vaiką. Įtariamasis yra vienų statybos namų bendrovės direktorius, jo žmona dirba viename grožio salone. Vyriškis niekuo neišsiskyrė nuo kitų kaimynų, tačiau buvo uždaro būdo.

Sulaikymo operacija vyko name, esančiame visai šalia tos vietos kur gegužės 18 d. buvo rastas „Ford Escort“, panašus į „Swedbank“ aikštelėje paliktą automobilį.

Vyras nusikaltimu buvo paruošęs mažiausiai keturis automobilius. Vienas jų buvo paliktas „Swedbank“ aikštelėje, kitas buvo rastas Smalinės gatvėje gegužės 18 dieną. Dar anksčiau toks pats automobilis buvo rastas ir sostinės centre, šalia Centrinės universalinės parduotuvės. Apie šį įvykį policijai buvo pranešta tik tuomet, kai automobilis metalo laužyne jau buvo supjaustytas. Ketvirtą automobilį policija rado pas savininką.

Banko „Swedbank“ buveinėje Vilniuje trečiadienį vakare vyko neįprasta išminavimo operacija. Stovėjimo aikštelėje po banku buvo paliktas automobilis — bombos imitacija. Anonimas grasindamas, kad susprogdins banką, reikalavo milijono eurų. Specialiosios tarnybos, kriminalistai ir išminuotojai Konstitucijos prospekte dirbo apie 12 valandų. Ketvirtadienį rytą automobilis išvežtas.

Įtariamasis buvo atsektas pagal el. laišką, kuriame iš „Swedbank“ reikalavo milijono eurų. Grasinančius laiškus gavo ir „DnB Nord“ bei „Danske“ bankų darbuotojai ir dar dvi bendrovės.

Teisėsaugininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo.

Įtariamasis kol kas nėra net suimtas, tačiau pareigūnai kalba apie sulaikytojo psichiatrinę ekspertizę. Teisėsaugininkai jau suabejojo, ar vyriškis gali būti teisiamas už nusikaltimą.

Įtariamasis buvo sukūręs Lietuvoje dar neregėtą planą, kaip atsiimti pinigus: sutartoje vietoje ir automobilyje, į kurį bus padėti pinigai, įrengti stebėjimo kameras ir vaizdą perduoti į saugią vietą realiu laiku internetu.

Stebėjimo kameras įtariamasis buvo sumontavęs į savo raudoną automobilį „Mazda“ – jis stovėjo įtariamojo namo garaže. Automobilį policija penktadienį vakare išsivežė.

Kol kas policija neturi duomenų apie įtariamojo padėjėjus bendrininkus. Gali būti, kad pinigus paimti būtų bandęs jo šeimos narys.


Šiame straipsnyje: Swedbankswedbankassprogmenys

NAUJAUSI KOMENTARAI

jonis

jonis portretas
malacius zmogus tik kvailai padare

zmogus

zmogus portretas
mato ,kaip valdžioje vagia-na jo reikia dar mokėti tai daryti....manau geriau padoriai gyventi,o ne vagiant visą gyvenimą drebėti

hahha

hahha portretas
Matai kaip.... Kaip greit surado nusikaltėlį, turiu omeny. O va pedofilų jau treji metai nesuranda. Ką tai galėtų reikšti? ;)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių