Baltų prospektas ir šiemet skendės tamsoje

Beveik prieš pusantrų metų neapšviestoje Baltų prospekto perėjoje buvo mirtinai sužalotas 70-metis vyras. Tada Kauno politikai žadėjo, kad apšvietimas bus įrengtas skubos tvarka. Tačiau iki šiol tai nepadaryta. Šiandien paaiškėjo, kad apšvietimo šiame prospekte kauniečiams teks laukti dar bent metus.

„Mes jau seniai turime parengę prospekto apšvietimo projektą, tačiau jį reikia koreguoti“, – ketvirtadienį Kauno miesto tarybos kolegjos nariams sakė Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas.

Techninis projektas parengtas dar 2004 metais. Tuomet projektuotojai nusprendė apšvietimo elektros tinklus Baltų prospekte suprojektuoti ant troleibusų kontaktiniam tinklui skirtų atramų. Valdininkų galvose buvo gimusi mintis nutiesti troleibusų liniją nuo Varnių tilto į Šilainių gyvenamąjį rajoną. Šios dvi idėjos buvo sujungtos į vieną projektą.

„Reikia politinio sprendimo, ar iš viso savivaldybė kada nors ties troleibusų liniją į Šilainius. Jeigu ne, tada keičiame projektą, kad kuo greičiau įrengtume apšvietimą“, – teiravosi politikų A. Vaitiekūnas.

Troleibusų linijos tiesti nebeapsimoka, visi pasaulyje šiuo metu orientuojasi į ekonomiškus hibridinius autobusus“, – pareiškė miesto meras Andrius Kupčinskas, nurodęs Energetikos skyriui iki liepos 1 dienos pakoreguoti projektą.

Pavojingoje atkarpoje tarp Klinikinės ligoninės ir Žemaičių plento planuojama įrengti 80 šviestuvų. Vieno šviestuvo kaina siekia iki 3 tūkst. litų, o bendra projekto vertė – apie 2 mln. litų.

Prospekte yra devynios pėsčiųjų perėjos, kurias būtina apšviesti. Anot A. Vaitiekūno, įrengti apšvietimą reikėtų vienerių metų.

Baltų prospekto gyventojai dar prieš dešimtmetį kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę su prašymu įrengti apšvietimą. Tuomet kauniečiams atsakyta, kad apšvietimas bus įrengtas kartu su troleibusų linija į Šilainių mikrorajoną. Kaip ir linija, taip ir apšvietimas iki šiol liko tik miesto vadovų pažadai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
nesvarbu,kad gatves tamsios,svarbu krepsinis prafinansuotas....

as

as  portretas
jo jo patamsis geraj daugiau nusikaltimu mieste

bet

bet  portretas
užtat buvo pinigų ,2 miljonai mokesčių mokėtojų pinigų privačiam žalgirio klubui
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių