Baltijos šalys aptars turizmo planus

Šiandien į Vilnių susirinko Baltijos šalių jungtinio turizmo komiteto nariai. Jie aptars 2009-ųjų metų turizmo programą.

Gruodžio 4 d. prasideda dvi dienas truksiantis trijų Baltijos šalių jungtinio turizmo komiteto posėdis. Jungtinio turizmo komiteto posėdis kviečiamas kartą per metus vis kitoje šalyje. Tai svarbus įvykis aptariant trijų Baltijos šalių turizmo plėtros gaires ir keičiantis sukaupta patirtimi. Kiekvieno tokio posėdžio metu šalys stengiasi ne tik parengti pristatymus ir dokumentų projektus, bet ir pristatyti naujausius savo šalies turizmo produktus.

Jungtinio Baltijos šalių komiteto posėdžio metu planuojama apibendrinti turizmo situaciją ir perspektyvas, būtinus turizmo politikos pokyčius. Lietuvos, Latvijos ir Estijos komitetų nariai aptars darbo planą 2009 metams ir tolesnių bendrų veiksmų programą, planuojama pasirašyti tolesnio bendradarbiavimo sutartį.

Daug dėmesio posėdžio metu bus skiriama bendro Baltijos šalių projekto „Didysis žygis per Baltijos šalis" šių metų rezultatų aptarimui ir kitų metų perspektyvai. Kolegoms ir Latvijos ir Estijos bus pristatyta Vilniaus - Europos kultūros sostinės 2009 programa, svečiai lankysis baigiamuose statyti Valdovų rūmuose, vakare dalyvaus specialiame „gyvosios kultūros" projekte Vilniaus senamiestyje.


Šiame straipsnyje: turizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių