Baltijos jūros dieną skelbė milžiniškas aitvaras

Baltijos jūros diena šiemet Klaipėdoje paminėta iškeliant 120 kvadratinių metrų dydžio aitvarą-vėliavą, kuris virš Klaipėdos piliavietės sklendė visą valandą.

Pučiant gana stipriam vėjui renginio organizatoriai pirma į orą pakėlė vieną nedidelį aitvarą, kuris savo jėga iškėlė ir įspūdingą 120 kv. m. dydžio renginio simbolį.

Šia akcija norima atkreipti dėmesį į Baltijos jūros problemas ir joms spręsti skirtą ES Baltijos jūros regiono strategiją.

„Baltijos jūros diena tradiciškai yra skirta atkreipti dėmesį į ekologines Baltijos jūros problemas, tačiau būtina žvelgti plačiau. Visos Baltijos jūros regiono šalys susiduria su aplinkosauginiais, ekonominiais ir socialiniais iššūkiais, o juos galima įveikti tik dirbant kartu. Baltijos jūros dienos proga iškeldami milžinišką aitvarą-vėliavą norime atkreipti dėmesį, jog būdami vieningi ir dirbami kartu galime efektyviau rūpintis savo jūros švara bei paskatinti mūsų regiono augimą“, – teigė Užsienio reikalų viceministras Vytautas Leškevičius.

Tai jau ne pirmas Klaipėdoje organizuojamas renginys, skirtas atkreipti visuomenės dėmesį į Baltijos jūros regiono problemas, pristatyti strategiją ir supažindinti su jos tikslais. Šių metų sausį Šiauriniame rage buvo pristatytas netradicinis kelrodis, rodantis atstumus iki Baltijos jūros regiono valstybių sostinių.


Šiame straipsnyje: Baltijos jūros dienaaitvaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių