Baltijos jūra ties „D-6“ blizga nuo naftos dėmių

Baltijos jūroje, šalia Lietuvos sienos naftos verslovėje „D-6“ juodąjį auksą siurbianti Rusijos kompanija „Lukoil“ pateikė taršos tyrimo ataskaitą.

Joje teigiama, kad naftos verslovėje „Kracovskoje“, taip vadinama „D-6“, tyrimo rezultatai 2009 metais neatskleidė jokio negatyvaus poveikio jūrinei aplinkai.

2009 metais „Lukoil“ kompanijos dukterinė bendrovė „Lukoil-Kaliningradmorneft“ jūros šelfe išgavo 747 tūkst. tonų naftos.

„Lukoil“ ataskaitoje dėl „D-6“ taršos yra ir įdomių detalių. Teigiama, kad vykdant taršos tyrimą iš palydovų buvo darytos ir išanalizuotos 192 naftos verslovės „D-6“ rajono Baltijos jūroje nuotraukos. Ant vandens pavirčiaus aptiktos net 44 naftos dėmės.

„Lukoil“ kompanija paneigė, kad tos dėmės yra nuo „D-6“. Tvirtinama, kad nei prie pat verslovės „D-6“, nei ties dugne esančiu vamzdynu, kuriuo iš jos į krantą pumpuojama nafta, neužfiksuota nė vienos dėmės. Jos yra tame rajone, tik toliau nuo platformos.

„Lukoil“ ekspertai daro išvadą, kad pagrindiniai Baltijos jūros teršėjai naftos produktais yra laivai. Iš jų į jūrą nuolat išpilami užteršti balastiniai vandenys.


Šiame straipsnyje: D-6naftos platformaLukoil

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių