Balsiuose duris atvėrė nauja mokykla

Daugiau kaip 600 Balsių gyvenvietės mokinių nuo rugsėjo 1-osios pradeda lankyti naują Balsių mokyklą, informuoja savivaldybė.

Mokyklos projektas, parengtas architekto Sigito Kuncevičiaus, yra suprojektuotas atsižvelgiant į visus šiuolaikiškų mokyklų reikalavimus, jame sudėta Skandinavų, garsėjančių kaip aukščiausios kokybės mokymo įstaigų savininkų, patirtis.

Daugelis mokyklos kabinetų suplanuoti su pagalbinėmis patalpomis. Klasėse yra galimybė prijungti kompiuterį, kai kuriose iš jų yra ir Lietuvos mokyklose jau prigyjančios “išmaniosios” lentos. Kiekviena klasių grupė turės savo atskirą poilsio zoną. Mokykloje suprojektuota viena amfiteatrinė puikų vaizdą į mokytojo stalą užtikrinanti chemijos bei kitų tiksliųjų mokslų laboratorija su elektros ir vandens prievadais kiekvienam iš moksleivių.

Pačiame pastato centre yra dviejų aukštų biblioteka ir skaitykla. Įrengta ir visiškai naujo tipo universali aktų salė – valgykla. Ši nuolat atvira erdvė, esant poreikiui yra lengvai transformuojama į pasirodymams tinkamą patalpą.

Vaikai turi asmenines daiktų spinteles. Balsių mokyklos patalpos vėdinamos priverstinės oro tiekimo ir šalinimo sistemomis, mokykloje įrengtas ir automatizuotas šilumos punktas bei didžiulė dviračių saugojimo aikštelė.


Šiame straipsnyje: Balsiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

KREPŠINIS

KREPŠINIS portretas
Sirgaliau, Eurobasket rungtynes žiūrėk su didžiausia minia Vilniuje, po atviru dangumi! Šiandien 21val Rotušės aikštėje susitinkame palaikyti Lietuvos rinktinę kovoje su Lenkija!

Daiva

Daiva portretas
Pagaliau turim rimta gera mokykla ! nereali mokykla, vaikai mano labai laimingi!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių