Balsių mokyklos statybos konkurso laimėtoja - „Merko statyba“

Vilniaus valdžios trečią kartą skelbto Balsių mokyklos statybos ir priežiūros konkursą preliminariai laimėjo Estijos statybos koncernui "Merko Ehitus Group" priklausanti Lietuvos bendrovė "Merko statyba" kartu su Estijos bendrove "E.L.L. Kinnisvara".

Vilniaus savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjas Rimantas Šerkšnas BNS sakė, kad bendrovės pasiūlymas buvo "ženkliai geresnis nei kitų konkurse dalyvavusių bendrovių".

Pasak jo, "Merko statyba" už 6,69 mln. litų (be pridėtines vertės mokesčio) per metus pasiūlė atlikti mokyklos statybos darbus ir jų priežiūrą.

R.Šerkšno teigimu, konkurse dalyvavusių bendrovių "City Service" bei "Pinus Proprius" finansiniai pasiūlymai siekė atitinkamai 8,6 mln. litų ir 7,9 mln. litų (be pridėtines vertės mokesčio) per metus. Tuo tarpu koncernui "MG Baltic" priklausančio nekilnojamojo turto holdingo "MG valda" pasiūlymas buvo atmestas.

Sutartis su preliminariu konkurso laimėtoju bus pasirašyta tik po to, kai jos projektui pritars savivaldybės taryba. Gali būti, kad šį klausimą ji svarstys kitą savaitę.

Balsių mokyklos projektą ketinama įgyvendinti pagal viešosios ir privačiosios partnerystes programą - savivaldybė ketina pritraukti investuotojų lėšų Balsių mokyklos statybai, priežiūrai ir administravimui, o už paslaugas atsiskaityti kasmetiniais mokėjimais, pradedant mokėti pastačius mokyklą. Sutarties trukmė - 25 metai.

Anksčiau skelbta, kad mokykla Balsiuose galėtų pradėti veikti 2011-ųjų rugsėjį.

Įgyvendinant projektą ketinama bendradarbiauti su Europos plėtros ir rekonstrukcijos banku (ERPB).

Savivaldybė pernai balandį nutraukė anksčiau skelbtą daugiau kaip 200 mln. litų vertės Balsių mokyklos koncesijos konkursą. 2009 metais gegužę paskelbtas antras konkursas nesulaukė investuotojų susidomėjimo, o trečias konkursas paskelbtas pernai gruodį.

2008-ųjų sausį paskelbtą konkursą laimėjo Telšių statybos bendrovė "Vėtrūna", kuri per pusantrų metų projektui buvo išleidusi apie 2 mln. litų. Tuomet įmonė "City Service", kuri nelaimėjo projekto, pasiryžo teismuose bylinėtis su "Vėtrūna".


Šiame straipsnyje: Balsių mokykla"Merko statyba"

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių