Balsių gyventojams veikianti mokykla žadama po metų

Jau po metų Balsių gyvenvietės vaikai galės eiti į mokyklą šalia namų. Čia trečiadienį buvo įkasta simbolinė, mokyklos statybų pradžią žyminti kapsulė.

Balsių mokykla bus pirmoji per 20 nepriklausomybės metų Vilniuje pastatyta nauja mokykla. Ši mokykla statoma viešosios ir privačios partnerystės pagrindu. Mokyklą pastatys statybų bendrovė "Merko statyba“, o savivaldybė šiai įmonei 25 metus už projekto įgyvendinimą ir priežiūrą kasmet mokės 6,687 mln. litų plius PVM.

Nors tokiai mokyklai pastatyti vidutiniškai reikia 18 mėnesių, "Merko statybos“ generalinis direktorius Gediminas Tursa kapsulės įbetonavimo ceremonijoje žadėjo, kad jo vadovaujamos bendrovės statybininkai su užduotimi susidoros per metus.

Ceremonijoje dalyvavęs premjeras Andrius Kubilius sakė, kad nors diskusijos dėl mokyklos Balsiuose statybų vyko labai ilgai, svajonė pagaliau virsta realybe. "Tai nėra tokia didelė pergalė kaip Lietuvos krepšininkų prieš ispanus, bet tai vis tiek pergalė“, - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Vilniaus meras Vilius Navickas pasakojo, kad Balsių bendruomenė miesto vadovams neleido nurimti, kiekvieną savaitę įvykdavo ne po vieną susitikimą, kuriame buvo sprendžiama, kaip mokyklos projektą paversti realybe. "Prieš dvejus metus, tik pasikeitus Vilniaus valdžiai, mes sustabdėme projektą ir pasakėme, kad galimąjį padaryti kitaip. Palyginti su tuo, kas buvo suplanuota prieš dvejus ar trejus metus, šiai mokyklai bus išleista dvigubai mažiau pinigų“, - prisiminė meras.

Balsių bendruomenės pirmininkas Rimantas Micka dėkojo žmonėms, kurie prisidėjo prie mokyklos projekto įgyvendinimo. Pasak jo, apie mokyklą Balsių bendruomenė pradėjo galvoti apie 2002 metus. "Mūsų vaikams tai bus pats didžiausias džiaugsmas“, - teigė R.Micka.

Balsių gyvenvietės vaikai iki šiol buvo priversti lankyti dar 1930-aisias statytą medinę mokyklą arba važiuodavo į kitas, mažiausiai 15 kilometrų nuo namų nutolusias, ugdymo įstaigas. Skaičiuojama, kad Balsiuose gyvena apie 800 mokyklinio amžiaus vaikų.


Šiame straipsnyje: Balsių mokykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių