Baldininkai ruošiasi „Ikea“ atėjimui į Lietuvą

Nuo kitų metų kai kurioms Lietuvos baldų gamybos įmonėms teks konkuruoti su Švedijos baldų prekybos koncernu „Ikea“. Koncernas SBA pripažįsta, kad „Ikea“ atėjimas turės įtakos jo prekybos verslui, tuo tarpu „Vilniaus baldai“ Švedijos koncerno atėjimo nesibaimina, nes nėra jo konkurentai.

Švedų koncernas yra ilgametis SBA verslo partneris, tačiau Lietuvos bendrovei su juo teks konkuruoti ir mažmeninėje prekyboje, nes Vilniuje planuojama atidaryti „Ikea“ parduotuvę, kuri veiks pagal franšizę, rašo portalas eversus.lt

Koncernas SBA nurodo, kad „Ikea“ darys įtaką jo parduotuvių tinklui „Idėjos namams“.

„Natūralu, kad pirkėjai eis, domėsis, pirks visame pasaulyje žinomame baldų prekybos centre. Kita vertus, savo klientams mes siūlome platesnį apdailos detalių pasirinkimą, įvairesnio dizaino - ne tik skandinaviško dizaino baldus, todėl tikimės išlaikyti ar gana greitai “atgauti„ kitokį dizainą mėgstančius klientus“, - sakė koncerno SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Daugiau nei 90 proc. visos SBAkoncerno baldų įmonių pagamintos produkcijos iškeliauja į 326 „Ikea“ parduotuves 38 pasaulio valstybėse.

Bendrovės „Vilniaus baldai“, 100 proc. produkcijos parduodančios „Ikea“, vadovas Aidas Mackevičius sako, kad ji dirba tiesiai su „Ikea“ prekybos atstovybe, todėl apie planuojamą jos parduotuvę pagal franšizės sutartį nėra informuota.

„Mes nežinome, kada bus “Ikea„ Lietuvoje, ir ar ji tikrai bus. Kai gausime nurodymą spausdinti baldų surinkimo instrukcijas ir lietuviškai, tada ir bus aišku, kad ji tuoj atsidarys ir pas mus. Jeigu ši parduotuvė bus atidaryta, tai mes pagaliau išvysime savo produkciją Lietuvoje. O kaip ji į ją pateks, sprendžia pati “Ikea", - teigė A.Mackevičius.

„Ikea“ prekybos centrą šalia tarptautinio Vilniaus oro uosto, Žirnių gatvėje planuojanti atidaryti Islandijos kapitalo bendrovė bendrovė „Felit“ į centrą ketina investuoti iki 47 mln. eurų (apie 163 mln. litų), o papildomai apie 60 mln. eurų (207 mln. litų) - į kitus komercinius objektus. Planuojama, kad jame dirbs apie 200 žmonių.

Lietuvos bendrovės „Felit“ vadovas Sigurduras Palmasonas pernai gruodžio viduryje sakė, kad centro statybą planuojama pradėti 2012 metų pavasarį.

„Felit“ per Nyderlanduose registruotą įmonę „FE Corporation“ Lietuvoje valdo bendrovę „Felit“. 2010 metų kovo pabaigoje įsteigtos įmonės įstatinis kapitalas yra 345 tūkst. litų. „Felit“ Registrui centrui nurodė, jog bendrovė Lietuvoje ketina plėtoti „Ikea“ mažmeninę prekybos sistemą.
„Felit“ prekybos centrą „Ikea“ atidarys franšizės pagrindais - jos plotas siektų 30 tūkst. kvadratinių metrų ploto.


Šiame straipsnyje: Ikeabaldų parduotuvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

vladas

vladas portretas
Gyvenau Maskvoje ..ten labai didele IKEA,bet zmones gereji viskas buvo ir yra pagaminta Kinijoi,aisku viskas ten pigu,bet kokibe nepasakiciau kad gera.Venintelis dalikas ,visokiu smulkmenu galima nupirkti i namus.

tomas

tomas portretas
Kiek teko buti Ikea parduotuvese tai ivairiose salyse labai skirtingas prekiu asortimentas.Kai kuriuose net neverta eiti apsipirkti labai skurdus asortimentas.Manau Lietuvoje taip nebus.

nezinau kaip pasakyti

nezinau kaip pasakyti portretas
Nu bet baldininkai galit viniotis kilimus ir vaziuot, tokioj Svedijoje IKEA uziema 99 proc zmogaus gyvenimo baldu. Uzjauciu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių