Balandžio pabaigoje Kaune vėl atgis fontanai

Nors pavasaris šiemet vėlavo atkeliauti, tačiau gaiva trykštantys miesto fontanai bus įjungti laiku. Tai planuojama padaryti balandžio pabaigoje.

„Fontanus įjungsime balandžio 26-27 dienomis“, – portalui kaunodiena.lt sakė bendrovės „Kauno vandenys“ siurblinių skyriaus viršininkas Egidijus Dūda.

Kaip ir pernai, šiemet mieste veiks aštuoni fontanai: Laisvės alėjoje, Steigiamojo Seimo aikštėje, prie Muzikinio teatro, Kauko laiptų, Karo muziejaus sodelyje ir fontanai Rotušės aikštėje. Fontanais miestiečiai galės grožėtis iki spalio pradžios.

„Dabar vyksta pasiruošimo darbai: reikia vėl prisukti purkštukus, sudėti siurblius“, – pasakojo E. Dūda.

Jo teigimu, po žiemos remonto prireiks Laisvės alėjos fontanui, mat dėl drėgmės ir šalčio trupa jo pagrindas, nukrito keletas plokščių.

„Per metus fontanų priežiūrai išleidžiama 40-50 tūkst. litų. Jeigu prireikia rimtesnio remonto, šių pinigų neužtenka“, – apgailestavo E. Dūda.

Kaune iš viso yra 14 fontanų, tačiau likusieji šeši Taikos pr., Draugystės parke, V.Krėvės pr. Vytauto pr., Gimnazijos g. yra kritinės būklės, todėl neveikia.

Neveikiančių fontanų „Kauno vandenys“ neperėmė iš Kauno miesto savivaldybės, nes neturi lėšų jų sutvarkyti.

Didžioji dalis fontanų Kauno mieste buvo įrengti 1975 – 1985 metais. Seniausiai kauniečius džiuginantys fontanai įsikūrė Kauko alėjoje 1926 m. ir Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje 1935 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

h2o

h2o portretas
Laisves alejos fontanas atrodo kaip Kauno gatves...

as

as portretas
verslininkai uz reklama galetu paleist tuos likusius fontanus.

o

o  portretas
cecenijos aikstej tai matyt tik rinkimu metu pasleis
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių