Baigtas tyrimas dėl korupcijos Kauno suaugusiųjų mokymo centre

Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdyba baigė ikiteisminį tyrimą dėl korupcinių nusikaltimų Kauno suaugusiųjų mokymo centre.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2010 metų vasarą nustačius, kad Kauno suaugusiųjų mokymo centre buvo imami kyšiai už tai, kad mokiniai sėkmingai išlaikytų baigiamuosius egzaminus. Tyrimo metu taip pat nustatytas piktnaudžiavimo tarnyba atliekant viešąjį pirkimą atvejis ir korupciniai santykiai tarp pačių centro darbuotojų, t. y. darbuotojai, mokėdami kyšius centro vadovui, užsitikrindavo geresnes darbo sąlygas.

Įtarimai dėl kyšininkavimo šioje baudžiamojoje byloje pareikšti šio centro vadovui Vitalijui Vėteriui. Dar trys darbuotojai įtariami kyšininkavimu ir piktnaudžiavimu. Dar vienam Suaugusiųjų mokymo centro darbuotojui ir reikalų su centru turėjusiam kauniečiui įtarimai pareikšti dėl papirkimo.

Ikiteisminio tyrimo metu šeši asmenys prisipažino papirkę minėtus Kauno suaugusiųjų mokymo centro darbuotojus, todėl buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno miesto apylinkės teismui.

Valstybės tarnautojas ar jam prilygstantis asmuo už kyšininkavimą baudžiamas teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimu arba laisvės atėmimu iki trejų metų. Už piktnaudžiavimą baudžiamasis kodeksas numato teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimu arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.


Šiame straipsnyje: korupcijakyšininkavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
o kokiu budu sioje mokykloje , pernai 12 - tos klases egzaminus islaike krepsininkai D. ir K. Lavrinoviciai , per pastaruosius dvejeta mokslo metu net nesilankydami Kaune ?

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
AR KĄ NORS NUBAUS?

povilas

povilas portretas
Kiek supratau Vėterį labai saugojo buvęs Švietimo departamento direktorius, kuris buvo uždarytas iš darbo vietos tiesiai į izoliatorių. Jei tarp jų tyrimas nebus nustatęs ryšių, tyrimas tik žaislinis. Matysime, kas atsipindės teismo sprendime. Galėsime įsitikinti teisėtvarkos teisingumu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių