Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl incidento Palangos atrakcionuose

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl didelį atgarsį visuomenėje sukėlusio 2011 m. incidento Palangos atrakcionuose. 11 tomų baudžiamoji byla praėjusią savaitę perduota nagrinėti Palangos miesto apylinkės teismui.

Kaltinimai dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo (pagal LR BK 139 str. 2 d.) pareikšti 41 m. Nyderlandų karalystės piliečiui P. J. M. L.

Jis kaltinamas tuo, kad būdamas uždarosios akcinės bendrovės „Leander LTU“ direktoriumi neužtikrino Palangoje Basanavičiaus g. eksploatuojamų atrakciono įrenginių tinkamos techninės priežiūros, dėl ko 2011 m. rugpjūčio 17 d., dingus elektrai, sustojo veikęs atrakcionas „Move IT“, o joje buvę devyni vaikai apie 40 minučių liko kaboti žemyn galvomis 4-7 metrų aukštyje, patirdami įvairių sveikatos sutrikimų.

„Bendrovės direktorius, pažeisdamas keletą Lietuvos Respublikos teisės aktų, reglamentuojančių ir darbo santykius, ir potencialiai pavojingų įrenginių priežiūrą bei pats neturėdamas tinkamos kvalifikacijos tokiam darbui, paskyrė atrakcionus įrengti, naudoti ir prižiūrėti tokios kvalifikacijos neturinčius darbuotojus. Be to, bendrovė Palangos centre pastatė atrakcionus, neturėdama tam savivaldybės leidimo“, – sakė valstybinį kaltinimą teisme palaikysianti prokurorė Kristina Prialgauskienė.

Pasak prokurorės, ikiteisminio tyrimo metu nustačius, kad penkiems atrakacione buvusiems vaikams dėl atrakcionus prižiūrėjusių darbuotojų nekompetencijos buvo nesunkiai bei nežymiai sutrikdyta sveikata, įtarimai bendrovės direktoriui buvo pareikšti pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 139 str. 2 d. – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo.

Pirmą kartą Palangos miesto apylinkės prokuratūroje nutraukus ikiteisminį tyrimą dėl darbų saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimų pažeidimo, 2012 m. vasario mėn. Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro Giedriaus Danėliaus nutarimu tyrimas buvo atnaujintas.


Šiame straipsnyje: atrakcionaiatrakcionas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
.P.: pasidžiaukime, kad prokuratūra pagaliau pradeda ginti viešą interesą: "Pasak prokurorės, ikiteisminio tyrimo metu nustačius, kad penkiems atrakacione buvusiems vaikams dėl atrakcionus prižiūrėjusių darbuotojų nekompetencijos buvo nesunkiai bei nežymiai sutrikdyta sveikata, įtarimai bendrovės direktoriui buvo pareikšti pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 139 str. 2 d. – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo. Priminsime, kad pirmą kartą Palangos miesto apylinkės prokuratūroje nutraukus ikiteisminį tyrimą dėl darbų saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimų pažeidimo, 2012 m. vasario mėn. Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro Giedriaus Danėliaus nutarimu tyrimas buvo atnaujintas, pavedus jam vadovauti Klaipėdos apylinkės prokuratūrai."

vikavika

vikavika portretas
Tai ar siemet bus atrakcionai,ar ne?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių