Baigiantis žiemai vairuotojai priprato prie sniego

Gausiai pasnigus uostamiesčio policija sulaukė daugiau į nesudėtingus eismo įvykius patekusių vairuotojų skambučių.. Jie tikslinosi, ar teisingai vienoje ar kitoje avarijoje nusprendė, kas kaltas.

Priprato prie eismo sąlygų

Penktadienį ryte iškritęs gausus sniegas klaipėdiečiams priminė, kad žiema dar nesibaigė. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, uostamiestyje snigo visą naktį.

Iškrito 8 centimetrų storio sniego sluoksnis. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus viršininkas Lionginas Pakštys tvirtino, kad sniego iškrito daug, bet pavojingo lygio nepasiekė.

Klaipėdos kelių policijos biuro Administracinės veiklos poskyrio viršininkas Mindaugas Džermeika tvirtino, kad baigiantis žiemai vairuotojai yra pripratę prie sudėtingų eismo sąlygų. Kai orai būna prasti, eismo įvykių kaip tik sumažėja.

„Vairuotojai apsiprato su slidumu, sumažina greitį. Kai kurios moterys, esant sudėtingoms sąlygoms, iš vis nesėda prie vairo. Geriau renkasi viešąjį transportą. Skaudžių eismo įvykių išvengiama, tačiau smulkių ne“, – pasakojo M.Džermeika.

Anot pareigūno, esant sudėtingoms eismo sąlygoms, padaugėja skambučių į policiją. Į nesudėtingas avarijas pakliuvę vairuotojai tikslinasi, ar teisingai nusprendė, kas kaltas.

„Nori pasikonsultuoti su specialistais, tačiau policijos nekviečia. Žino, kad tada vienas iš vairuotojų gaus baudą“, – tvirtino M.Džermeika.

Kelininkams rūpesčių nekilo

Kelininkai tvirtino, kad gausus sniegas rūpesčių nesukėlė. Kovoti su juo padėjo ir palanki oro temperatūra.

„Darbuotis sekėsi gerai. Nusiskundimų nesulaukėme. Bendraujama su savivaldybe, kokias gatves kada valyti. Nereikia norėti, kad žiemą visur būtų plikas asfaltas, tačiau situacija valdoma“, – komentavo šiaurinę miesto dalį prižiūrinčios įmonės generalinis direktorius Laimonas Žemaitis.

Pietinę miesto dalį prižiūrinčios įmonės vadovas Dainius Zokas teigė, kad ryte ant gatvių galėjo būti sniego. Nuvalius, dėl gausaus snigimo jos vėl netruko pasidengti sniegu.

„Gatves pradėjome valyti 5 val. Iki 8 val. baigėme, tačiau vėl užsnigo. Po 8 val. vėl tęsėme darbus. Jei reikės tęsime ir toliau“, – pabrėžė D.Zokas.

Išliks švelni žiema

Artimiausiomis dienomis meteorologai didelių kritulių neprognozuoja.

Žadama, kad savaitgalį bus debesuota su pragiedruliais. Ženklesnių kritulių nenumatoma. Sniegas ir šlapdriba gali iškristi nebent šeštadienį. Sekmadienį kritulių nenumatoma.

Šeštadienio ir sekmadienio naktimis bus nuo 1 iki 4 laipsnių šalčio. Prognozuojama, kad dienomis bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 0 laipsnių. Pūs 5-10 metrų per sekundę vakarų ir šiaurės vakarų vėjai.

Pasak L.Pakščio, kitą savaitę toliau laikysis švelniai žiemiški orai. Kritulių, išskyrus antradienį, nenumatoma. Šią dieną laukiamas sniegas.

Numatoma, kad oro temperatūra dienomis sieks nuo 0 iki 2 laipsnių šalčio, naktimis – nuo 2 iki 5 laipsnių šalčio. Vietomis pragiedrėjus termometro stulpelis gali nukristi iki 6 laipsnių šalčio. Pūs 4-9 metrų per sekundę rytų vėjas.


Šiame straipsnyje: gatvių valymassniegas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių