Baigiamajame koncerte - garsūs Lietuvos bardai

Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje šiandien 19 val. vyks baigiamasis dainuojamosios poezijos koncertų ciklo „Senamiesčio Žiogas" koncertas.

Dainas žiūrovams dovanos garsūs Lietuvos bardai - Gediminas Storpirštis ir Olegas Ditkovskis. Sunku būtų įsivaizduoti baigiamąjį „Senamiesčio žiogo" koncertą be Gedimino Storpirščio - juk jis neoficialiai tituluojamas dainuojamosios poezijos renesanso tėvu Lietuvoje. Teatro ir kino aktorius ne tik kuria, atlieka dainas - ir labai daug prisideda prie bardų muzikos puoselėjimo Lietuvoje. Jis organizuoja dainuojamosios poezijos koncertus, festivalį, sudaro šios tematikos knygas.

O.Ditkovskio dainuojamosios poezijos mylėtojams taip pat plačiai pristatyti nereikia. Šis bardas ne yra ne kartą teigęs, kad dainuojamoji poezija jam - tiesiog gyvenimo būdas.

Pirmą kartą ciklo koncerte dalyvauja atlikėjos iš svetur - nuostabaus balso savininkė - Helena Kozlova ir fleitininkė Sniedze Prauliņa iš Latvijos. Įvairiapusė kūrėja H.Kozlova yra grojusi ir dainavusi įvairiose alternatyviose grupėse, išleidusi ne vieną albumą, koncertavusi Vokietijoje, Suomijoje. Dabar groja su grupe „Leviti", dažnai koncertuoja ir solo. H.Kozlova ne tik kuria poeziją, atlieka dainas, bet ir groja įvairiais instrumentais - pianinu, fleita, saksofonu, perkusija.  Koncerte ji pasirodys kartu su kita grupės „Leviti" nare - fleitininke S.Prauliņa.

Kartu su grupe koncertą pradės prieš porą metų dainuojamosios poezijos festivalyje „Tai-aš" sužibėjęs bardas Mindaugas Briedis. Jam talkins instrumentalistai Evaldas Kazlauskas (akordeonas) bei Ignas Juzokas (kontrabosas).

Renginio metu kiemelyje bus eksponuojama Kauno Antano Martinaičio dailės mokyklos moksleivių bei VDA kūrinių paroda. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių