Bagažinių turgus kitąmet veiks ir Vilniuje

Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, kas mėnesį vykstantis Bagažinių turgus savaitgalį atsisveikino iki kito sezono. Kitąmet turgus lankytojus pasitiks ir Vilniuje.  

„Bagažinių turgus Kaune pasiteisino. Žmonės neliko abejingi idėjai, kad panaudoti daiktai gali praversti kitiems. Atsižvelgiant į žmonių pageidavimus, kitais metais turgus vyks ne tik Kaune, bet ir Vilniuje bei Klaipėdoje“, – teigia organizatorių atstovas Jonas Plenta.

Pasak organizatorių, Bagažinių turgų šiais metais aplankė apie 140 000 žmonių, iš savo automobilių bagažinių prekiavo daugiau nei 700 prekybininkų. Savaitgalį vykusį turgaus sezono uždarymą vainikavo ir savotiškas bagažinių rekordas – jų buvo per 150.

Organizatoriai pirmąjį Bagažinių turgaus sezoną vertina kaip labai sėkmingą. Nuolat augo prekiautojų ir pirkėjų srautai, renginys sulaukė žymių visuomenės veikėjų, politikų, scenos įžymybių palaikymo.

Pasak Bagažinių turgaus organizatorių atstovo J.Plentos, sėkmingą turgaus vystymąsi užtikrino vienas svarbiausių jo akcentų – bendravimas tarp žmonių.

„Žinant, kokia stipri šiai dienai yra vartotojiškoji kultūra, džiugu, kad Bagažinių turgų žmonės priėmė kaip vieną iš galimų alternatyvų. Šiame turguje viso sezono metu buvo įžvelgiamos savotiškos bendruomenės atsiradimo tendencijos. Tikimės, kad ir kituose Lietuvos miestuose ši iniciatyva bus priimta palankiai“, – sako J. Plenta.

 Pirmasis Bagažinių turgus Kaune buvo surengtas balandžio mėnesį. Renginiai vyko iki spalio kiekvieno mėnesio antrą šeštadienį. Kitas Bagažinių turgaus sezonas trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose prasidės taip pat balandžio mėnesį.


Šiame straipsnyje: bagažinių turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių