Bagažinės virto nereikalingų daiktų išparduotuvėmis

Kaune šeštadienį startavęs bagažinių turgus - gera proga išlaisvinti spintas ir lentynas nuo nenaudojamų daiktų, o jų stingantiems - pigiai apsirūpinti. Prekyba iš bagažinių Lietuvoje organizuojama pirmą kartą.

Šeštadienio rytą „Urmo“  miestelyje pirkėjų laukė apie pusšimtis atvirų bagažinių - dalis po stogu, dalis - po lietsargiais.  Lietingą šeštadienio rytą pirkėjai neplūdo, tad pardavėjai džiaugėsi per kelias valandas pardavę bent po vieną kitą daiktą. Tik artėjant vidurdieniui prekyba pagyvėjo.

Silkinės, kavinukai, plokštelės, batai, suvenyrai, papuošalai, žaislai, vaikiškos kėdutės ir visa kita, ką galima atrasi namuose, bagažinėse atkeliavo į netradicinį turgų.

Pripratę blusų turguose matyti vakarietiškus rakandus ir senienas, šį kartą pirkėjai galėjo rinktis daugiau iš  lietuviškiems namams būdingų atributų. Daiktų kainos kiekvienoje bagažinėje nenuspėjamos.  Vienur už stiklinį suvenyrą prašė virš šimto litų, kitur sidabrinį papuošalą žadėjo atiduoti už 10 litų. 

Moksleivis Domantas už 70 litų pardavė išaugtą dviratį.  Pirmą kartą prekybininko kailyje pabuvęs vaikas tikino, kad tai įdomus užsiėmimas. Jam nė kiek neapmaudu, jei  žmonės tik apžiūrinėjo siūlomus daiktus, bet jų  nepirko.  Bagažinėje savo eilės laukė sena mešekerė, riedlentė, jaunesniojo brolio išaugtas dvirtatis.

Pirmą kartą turguje pamėginusios prekiauti kaunietės Eglės pravertoje bagažinėje tvarkingai ant pakabų kabėjo švarkeliai, marškiniai. Paauglė dukra juos išaugo nė nespėjusi nudėvėti.  Išmesti nesinori, o atlaisvinti vietos spintoje ir dar šiek tiek uždirbti - puiki išeitis. Pirkėjai, kiek pasiderėję, noriai mokėjo dešimt ir daugiau litų už drabužius, kurie visai neseniai buvo su etiketėmis.

„Dar pardaviau žiurkėno narvą už 25 litus, nenaudojamus puodelius“, - sėkmingu debiutu prekyboje džiaugėsi Eglė ir jau galvojo, kad atvažiuos ir kitą kartą.  Pasak kaunietės, prekiauti smagu  net tik dėl finansinės naudos, bet ir dėl to, kad noriai bendrauja ir pirkėjai, ir pardavėjai tarpusavyje šmaikštauja, žvalgosi  į vienas kito „prekystalius“.

Beretėmis pasipuošę studentai Rokas ir Mantas gyvena tėvų namuose. Jie nusprendė užsidirbti pinigų pardavę savo asmeninių bei tėvams nebereikalingų daiktų. Paklausti, kiek kainuoja, vaikinai atsakydavo klausimu: „Kiek duosit?“. Vaikinai stebino pirkėjus, nes nesiginčydami už simbolinę kainą atsisveikindavo su bagažinės turiniu. „Kam tos kainos, svarbiausia - bendravimas“, - juokavo jaunieji prekybininkai.

Bagažinių turgūs miestelyje „Urmas“ nuo šiol vyks kiekvieno mėnesio antrąjį šeštadienį. Šio turgaus sezonas truks iki pat spalio mėnesio.  Bagažinėje siūlyti savo prekes gali kiekvienas, už prekybos vietą mokėti nereikia.


Šiame straipsnyje: turgusurmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių