„Ąžuolyno meškučių cirkas“: kaip meška atsidūrė lauke?

Kauno apylinkės teisme toliau nagrinėjama „Ąžuolyno meškučių cirko“ direktoriaus Mykolo Zobovo byla. Aiškėja, kad cirke tvyrojo netvarka. 

Į teismo posėdį atvyko nemažai liudytojų. Meškos apdraskytą moterį iš mirties nagų ištraukęs Kauno medicinos universiteto profesorius Rytis Rimdeika komandiruotėje užsienyje. Jo parodymų teks dar palaukti. 

Pirmoji teismo posėdyje liudijo nukentėjusiosios dukra. „Mamos akys. Aš tada pirmą kartą gyvenime supratau, kiek daug gali pasakyti žmogaus akys. Kokį jinai siaubą patyrė“, - tramdydama ašaras kalbėjo Jolanta Petkevičienė. „Atleiskit už ašaras, viskas atrodo tik vakar įvykę“, - mėgino nusiraminti nukentėjusiosios dukra. 

Moteris pasakojo, kad mamą pamatė iš Raudonojo kryžiaus ligoninės jau pervežtą į Kauno klinikas. „Iš drabužių buvo likę skutai. Gydytojai juos nukarpė ir susuko mamą į paklodes. Ji plūdo kraujais“, - pirmuosius vaizdus prisiminė moteris. „Meška ją tampė apie 3 valandas“, - siaubingų mamos išgyvenimų laiką skaičiavo dukra. 

Teismui moteris tvirtino, kad metus jos maršrutas buvo darbas – ligoninė – namai. Žaizdos ir siūlės po meškos draskymo gijo labai sunkiai. Dukra neslėpė, kad mama patyrė ir labai dideles psichologines kančias. 

„Jos sveikatos būklė dar ir dabar nėra atsistačiusi. Dar laukia ir operacija“, - aiškino dukra. Ji tvirtino, kad mama nebepajėgi dirbti, negali viena gyventi. 

Moteris neslėpė, kad buvo bandoma su Zobovais susitarti dėl piniginės kompensacijos. Tuoj po nelaimės Zobovai patys žadėjo atlyginti ir prašė, kad nukentėjusioji niekur nesikreiptų. Tačiau ilgainiui pamiršo savo pažadą. „Nieko negausit. Mama pati kalta“, - tokius „Ąžuolyno meškučių cirko“ direktoriaus žodžius prisiminė J.Petkevičienė. 

„Net nepagalvojau, kad tame autobuse gali būti laikomos meškos“, - pirmuosius įspūdžius apie vietą, iš kurios pabėgo meška, pasakė Panemunės policijos komisariato tyrėja Odeta Žemaitienė. 

Pareigūnė sakė, kad įvykio vietą apžiūrėjo ne iš karto po įvykio. Trukdė teritorijoje siautėjusi meška. Nelaimės vieta apžiūrėta tik kitą rytą. 

„Mums su ekspertu kilo kelios versijos – arba vieta buvo sutvarkyta iki mums atvažiuojant arba ta meška buvo išleista“, - teisme liudijo O.Žemaitienė. 

Pareigūnė pastebėjo, kad varžtai kuriais buvo prisukta fanera nebuvo surūdiję. Per grindis gyvūnas negalėjo išlįsti. „Mes taip ir neatsakėme į klausimą, kaip ta meška pabėgo“. 

Kaip paaiškėjo, dešinioji cirko direktoriaus ranka Dmitrijus Sačkovas teisme ėmė visiškai painiotis. Jis tvirtino, kad cirke dirbo nuo 2004 metų, tačiau oficialiai tik tris mėnesius. Kai būdamas Maskvoje M.Zobovas sužinojo apie nelaimę, 17-metis D.Sačkovas buvo patikimiausias žmogus situacijai valdyti, nors oficialiai cirke nedirbo. 

Vadybininku – asistentu prisitatęs D.Sačkovas pamiršo teismui paminėti, kad nelaimės vakarą buvo su draugu atvykęs į cirko teritoriją A.Juozapavičiaus prospekte. Norėjo draugui mešką parodyti. „Jie išėjo ir po 20 minučių meška pabėgo“, - teismui priminė meškos sužalotą galvą po dailia skarele paslėpusi Leokadija Sadauskienė. 


Šiame straipsnyje: Zobovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių