A.Zuoko galvoje - savivaldybės taksi įmonė

Vilniaus mero Artūro Zuoko galvoje subrendo planas mieste turėti savivaldybės taksi paslaugų įmonę.

Portalo diena.lt žiniomis, savivaldybėje jau sukurta darbo grupė, kuriai pavesta ištirti tokios įmonės įsteigimo galimybę.

Kiek automobilių kursuos Vilniaus gatvėmis ir kokiomis konkurencinėmis sąlygomis įmonė dirbtų su privačiais taksi paslaugų teikėjais, savivaldybės darbuotojai neatskleidžia.

A.Zuoko susidomėjimas taksi paslaugomis – nestebina. Prieš metus politikas įsigijo iš Kinijos atgabentą Londono taksi automobilį. O šių metų gegužės mėnesį meras prasitarė, kad savivaldybės automobiliai „trūnija be darbo“, todėl savivaldybės automobilių ūkis galėtų pavirsti taksi parku.

Praėjusią savaitę Vilniaus miesto savivaldybė su policija, Valstybine mokesčių inspekcija ir Valstybine darbo inspekcija kratė taksi automobilių vairuotojus. Per savaitę buvo užfiksuota 113 pažeidimų. Kaip teigiama savivaldybės išplatintame pranešime, daugiausia vairuotojai buvo bausti už tai, kad neturėjo taksi vairuotojo atestavimo liudijimų bei matomoje vietoje nesančių taksi tarifų lentelių.

Laikas parodys. Manau, kad rinkos sąlygomis išliks stipriausi“, - teigė sostinės taksi vežėjų asociacijos „Sosveta“ vadovas Romualdas Bieliauskas, paklaustas, ar Vilniaus privatūs taksi vežėjai turėtų susirūpinti galimai atsirasiančiu nauju konkurentu.

Pasak pašnekovo, apie savivaldybės planuojamą taksi įmonę jam girdėti neteko, tačiau, jo nuomone, Vilniuje „viskas labai greitai daroma“ ir sprendimai priimami spontaniškai.

Savivaldybės taksi parkas – ne pas didžiausias transporto projektas, kirbąs A.Zuoko galvoje. Savivaldybėje vyksta susitikimai ir dėl Vilniaus avialinijų kūrimo.

Šio mėnesio pirmoje pusėje paskelbta, kad jungiamos savivaldybės įmonės „Vilniaus autobusai“ ir „Vilniaus troleibusai“. Nuo šiol viešuoju transportu rūpinsis viena įmonė „Vilniaus viešasis transportas“.


Šiame straipsnyje: Zuokastaksiaviakompanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

ccc

ccc portretas
butu idomu pamatyti Londono taksi Vilniaus gatvejse! geriau nei esami kledarai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių