A.Zuokas: Vilnius turės savo oro vežėją

Tereikia 1 mln. eurų ir bus galima paleisti du lėktuvus, kurie vykdys iki 6 skrydžių per savaitę, sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

"Tikrai pasieksime, kad Vilnius turėtų savo oro vežėją. Jau nagrinėjame keletą variantų, bereikia apsispręsti, kaip žengti kitą žingsnį, kuris būtų jau ketinimų protokolas", - interviu dienraščiui "Verslo žinios" sakė sostinės meras.

Pasak jo, yra keli galimi investuotojai. Daugiausia dirbama su "LithuanianExpress" projektu, tačiau atsiranda ir daugiau norinčiųjų dalyvauti – esą labai įdomus verslininkų iš Pietų Afrikos pasiūlymas. Vienas jų, pagal kilmę litvakas, yra antros pagal dydį Afrikoje oro bendrovės vienas iš savininkų.

A.Zuoko teigimu, pagrindinis klausimas, kaip pasirinkti geriausią galimybę ir modelį.

Pasak mero, savivaldybės įmonė, greičiausiai Vilniaus vystymo kompanija, dalyvaus kaip steigėja ir akcininkė, o kiek akcijų jai priklausys, diskutuojama.

Šiuo metu formuojama ir verslo įmonių grupė, kuri taip pat dalyvautų steigėjų teisėmis, kiekviena investuotų po 100 tūkst. litų į įstatinį kapitalą.

A.Zuokas sako, kad jau apsitarta su 12 įmonių: "Norime iš Lietuvos įmonių surinkti bent 1 mln. eurų ir kviečiame įmones prisidėti prie šio projekto".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anat.

Anat. portretas
Įdomu kada p.ZUOKAS apie kosmodromus prašnekės?

kukis

kukis portretas
afera visas tas uzmanumas smirda!!!jau buvo vezejas-bankrutavo,o nuo airbaltic vadovu garsiai raugeja Latvijos vyriausybe!!!Tegul Zuokas uz savus pinigelius ta afera daro...

tomas

tomas portretas
fotke neblogai ispeederastinta. jau savo piaro kolektyve ir dizaineri nauja turbut turi
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių