A.Zuokas taps laivo kapitonu? (papildyta)

Su trenksmu iš Seimo išeinantis buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas skelbiasi jau ieškantis darbo. Politikas jau sulaukė pasiūlymo tapti pramoginio laivo kapitonu, tačiau svarstytų ir galimybę dirbti žurnalistu.

„Dirbsiu už maistą

„Gerbiami kolegos, nuo antradienio papildysiu darbo ieškančių žmonių gretas, kurių šiuo metu Lietuvoje yra apie 240 tūkstančių. Turit pasiūlymų?  Rašykite!“, - savo tinklaraštyje skelbia A.Zuokas. Pranešimą apie pradedamas darbo paieškas buvęs meras ir beveik buvęs parlamentaras iliustruoja šmaikščia nuotrauka: vyriškis rankose laiko kartono lapą, ant kurio užrašyta „Will work for food“ („Dirbsiu už maistą“ - angl.).

Kol kas A.Zuoko tinklaraščio skaitytojai politikui nepasiūlė itin patrauklių darbų. Vieni komentatoriai A.Zuokui siūlo pranešimą papildyti fraze „Intymaus nesiūlyti“, dėl darbo pasikonsultuoti su skandalinga žurnaliste Rūta Grinevičiūte ir t.t. Kiti gi A.Zuokui siūlo tiesiog pailsėti, gyventi iš sutaupytų pinigų ir pasišvęsti šeimai, nepamirštant ir žiniasklaidos - esą politikas galėtų pakeliauti per masinės informacijos priemones su istorija „kaip aš dėjau mandatą“.

Bene rimčiausias iki penktadienio vidudienio A.Zuokui suteiktas pasiūlymas - darbas ezoterinių prekių parduotuvėje. Tiesa, tinklaraščio skaitytojas teigia tik pradėjęs įsivažiuoti šiame versle, tad A.Zuokui darbo atsirastų tik po kokio pusmečio.

Kapitonas A.Zuokas

Kitą savaitę Seimo nario mandato neteksiantis politikas portalui atskleidė vieną iš gautų darbo pasiūlymų. A.Zuokas svarsto galimybę dirbti pramoginio laivo kapitonu ir plukdyti turistus po Viduržemio jūrą.

„Turiu patirtį valdant burinius ir motorinius pramoginius laivus. Pasiūlymas - tam tikru sezonu būti pramoginio laivo kapitonu Viduržemio jūroje“, - atviravo A.Zuokas. Laivas, kurio šturvalas pasiūlytas A.Zuokui, kursuoja tarp Italijos sostinės Romos, Sicilijos salos bei Maljorkos ir Sen Tropezo kurortų. Pašnekovas neslėpė, kad kapitono A.Zuoko keleiviais būtų ir turistai iš Lietuvos.

Potencialiam darbdaviui politikas kol kas nepasakė nei „taip“, nei „ne“.

Norėtų vesti politinę laidą

Buvęs sostinės meras teigė neketinantis stoti į darbo biržą - esą darbą jis rinksis iš jam asmeniškai pateiktų pasiūlymų. „Esu atviras pasiūlymams. Svarbiausia - kad darbas būtų įdomus“, - sakė A.Zuokas.

Pašnekovas neatmetė galimybės dirbti žurnalistinį darbą. Parlamentą paliekantis liberalcentristas labiausiai norėtų vesti politinę diskusijų laidą, kurios svečiais mielai matytų ir dabartinius valdančiosios koalicijos partnerius.

„Mielai vesčiau „Spaudos klubo“ tipo laidą ir kviesčiausi politikus, ypač - Vyriausybės atstovus, kad jie pasiaiškintų prieš Lietuvą, kodėl jie sėdi ir nieko nedaro. Mielai vesčiau profesionalią politikos laidą. Ne bulvarinę, jokiu būdu! Ir ne kokią nors subjektyvią publicistiką. Visą laiką sakiau, kad būdamas politikoje vykdau žurnalistinį tyrimą. Tyrimą baigiau - laikas pristatyti rezultatus“, - karjerą žiniasklaidoje svarstė A.Zuokas.

Zuokų šeimos biudžetui Seimo nario algos netektis bus tam tikras smūgis, tačiau dėl to politikas pernelyg nesuka galvos. „Be abejo, tai yra pajamos. Šiais laikais nei pas vieną sąžiningai dirbančią šeimą situacija nėra paprasta. Bet nemanau, kad Seimo nario algos netekimas būtų ypatingas smūgis ar kažkoia problema. Bedarbystė turi dvi problemas. Viena - tai psichologinis aspektas: neturi darbo, negali jo rasti, ir tai kelia daug vidinio streso. O antroji problema - finansinė. Bet pirmoji, manau, yra žymiai sudėtingesnė“, - svarstė A.Zuokas.


Šiame straipsnyje: Zuokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių