A.Zuokas: nesakiau, kad skolos negrąžinsime

Sostinės meras neigia visuomenėje paplitusias kalbas, neva A.Zuokas neketina grąžinti iš nacionalizuoto  banko „Snoras“ pasiimtos beveik 80 mln. litų skolos.

Anot jo, neteisingai buvo suprastas jo pasisakymas apie tai, kad miesto savivaldybė nespės skolų grąžinti kitais metais, kaip kad yra įsipareigojusi.

„Noriu pasakyti, kad mes skolą tikrai ketiname grąžinti, tačiau ne kitais metais, nes neturi tam finansinių galimybių, pinigų nėra. Vyriausybė skriaudė miestą atimdama Gyventojų pajamų mokesčio dalį ir sumažino skolinimosi reitingą“, - sakė meras.

Premjeras Andrius Kubilius sukritikavo žiniasklaidoje pasirodžiusias A.Zuoko mintis, esą savivaldybė neketina „Snorui“ grąžinti pasiskolintų pinigų.

„Tai visiškai teisiškai neraštingas pareiškimas ir čia nėra daug ką komentuoti“, - kalbėjo A.Kubilius.

„Tenka apgailestauti, kad Vilniaus miesto meras daro tokius neišmintingus ir neatsakingus pareiškimus. Jeigu iš tikrųjų 130 mln. litų skola yra “Snoro„ bankui, tai toks pareiškimas reikštų, kad Artūras Zuokas yra pasiruošęs negrąžinti indėlių nuo 6 tūkst. iki 15 tūkst. indėlininkų, nes skaičiuojant vidutinę indėlių sumą, toks išeitų indėlininkų skaičius“, - sakė A.Kubilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerda

Gerda portretas
Zuokai, Zuokai, kad baigsi meluoti ir sukčiauti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių