A.Zuokas mažins šilumos kainą? (papildyta, komentarai)

Sostinės meras A.Zuokas tikina žinantis būdą, kaip jau šią  žiemą šilumos kainą vilniečiams sumažinti 23 proc.

A.Zuokas siūlo du kartus padidinti Vilniaus termofikacinės elektrinės pajėgumą.

„Šiuo metu ši elektrinė gamina tik 457 GWh. Mes ketiname siūlyti, kad jos kvota būtų padidinta iki 962 GWh. Vien tokiu būdu kainą būtų galima sumažinti 6 proc. Vilniečiai per metus sutaupytų maždaug 156 mln. litų“, - spaudos konferencijoje sakė A.Zuokas.

Pasak miesto vadovo, šilumos kainą nuo 25,97 lito būtų galima sumažinti iki 19, 91 lito. Meras tikina savo siūlymus pateikęs energetikos ministerijai, premjerui Andriui Kubiliui ir Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai (VKEK).

„Žmonės bruzda nežinodami, kaip reiks išgyventi šią žiemą. Manau, kad šis žingsnis yra labai svarbus“, - A.Zuokui antrino vicemeras Romas Adomavičius. „Mūsų koalicija yra įsipareigojusi šilumos kainą sumažinti 20 proc. Manau, kad tai yra visiškai įmanoma padaryti“, - tvirtino Darbo partijos frakcijos pirmininkas Šarūnas Birutis.

Pigs šiluma - brangs elektra?

"Ką reiškia padidinti termofikacinės elektrinės pajėgumą, kai šiandien Vilnius abi savo elektrines išnaudoja tik apie 70 proc.?", - mero pasiūlymas nustebino opozicijos atstovą, konservatorių frakcijos lyderį Vidą Urbonavičių.

Jis įtaria, kad A. Zuokas gali būti sugalvojęs šilumos kainą vilniečiams mažinti elektros kainos sąskaita. Tiesa, elektra tuomet brangtų visos šalies gyventojams.

A.Sekmokas abejoja dėl pelnų

„Aš matau būdą ir norą nukelti problemas, kurios yra susikaupusios Vilniaus šilumos ūkyje, ant svetimų pečių, svetimų vartotojų“, – Vilniaus mero pasiūlymą vertino energetikos ministras Arvydas Sekmokas, rašo delfi.lt.

„O ar tai neduotų gerokai didesnių pelnų susijusioms privačioms struktūroms? (...) Su šilumos tiekimu Vilniuje yra susijusių daug įmonių ir, be abejo, tai galimai gerokai didintų jų pelnus“, – po Vyriausybės posėdžio svarstė ministras.


Šiame straipsnyje: šildymasšilumos kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
o kur dingsta pinigai už pagamintą elektros energiją?Juk karštas vanduo,sakykim,kuriuo šildo mūsų butus, yra produktas elektros energijos gamybai,turbinų-generatorių sukimui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių