A.Zuokas kiemsargiams žada beveik 1,6 tūkst. algą

Vykdydama viešuosius pirkimus, Vilniaus savivaldybė nuo šiol reikalaus, kad tiekėjai įsipareigotų darbuotojams mokėti vidutinį Vilniaus miesto darbo užmokestį. Meras mano, kad kiemsargių algą tokia tvarka pakels maždaug keturis kartus.

„Kiemsargiams, kurie dirba ir žiemą naktį ir anksti ryte lig šiol mokėta 450 Lt alga iki mokesčių. Tačiau miesto vidurkis šiame sektoriuje – gerokai didesnis. Konkursus laimėjusios įmonės privalės įsipareigoti, kad kiemsargis uždirbtų ne mažiau 1566 Lt iki mokesčių“, - ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė miesto vadovas.

Anot jo, dabar žmonės mieliau renkasi bedarbio pašalpą nei už menką atlyginimą eina tvarkyti gatvių.

Meras tai pat pabrėžė suteiksiantis geresnes sąlygas konkursuose dalyvauti stambioms įmonėms, kurios dėl darbuotojų algas neretai mažinančių įmonių konkursus dažnai pralaimėdavo.


Šiame straipsnyje: Zuokasatlyginimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Justas

Justas portretas
O taip, tai dabar net ir kiemsargiai gaus didesnę algą, negu baigę universitetus specialistai. Tai kam mokytis? Vat taip ir išvažiuoja visi, greitai ne tik runkelių, bet ir kiemsargių kraštu vadinsimės..

Dia

Dia portretas
Sutinkiu, kad motyvuoti dirbti ir tokį darbą reikia, bet gal ne keturis kartus keliant atlyginimą. Nepagarba žmonėm, kurie baigę magistrus dirba už tokį patį atlyginimą ženkliai daugiau kompetencijų reikalaujantį darbą.

nu ziurek

nu ziurek portretas
jei kiemsargiai tiek gaus tai ir as dirbsiu kiemsargiu,manau gaus ir apkraus gyventojus mokesciais.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių