A.Zuokas dalijo pažadus nakvynės namų gyventojams

Trys Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ nakvynės namų globotiniai laukia mero Artūro Zuoko malonės. Miesto vadovas pasižadėjo jiems grąžinti visavertį gyvenimą.

Ketvirtadienio vakarą „Carito“ nakvynės namuose apsilankęs Vilniaus savivaldybės vadovas A.Zuokas išklausė keliasdešimties suaugusių namų globotinių gyvenimo istorijas.

„Nedirbu jau daugelį metų. Jau net nebepamenu, kada dirbau paskutinį kartą. Gyvenu nakvynės namuose. Jokių pinigų negaunu“, - merui skundėsi vidutinio amžiaus vyras.

Tokių ir panašių istorijų buvo tiek, kiek salėje susitikti su miesto vadovu atėjo žmonių.

„Neturiu namų, nes praradau juos per skolas. Dirbti irgi jau seniai nieko negaunu, invalidumą turiu. Prašiau socialinio būsto, bet ten eilės tokios.. tūkstantis devyni šimtai kažkelintas esu eilėje...“, - A.Zuokui savo padėti išdėstė senyvo amžiaus vilnietis.

Suklusti A.Zuoką privertė vienas pusamžis vyras. Atėjus eilei pasisakyti vyras prasitarė, kad dar visai neseniai dirbo fotografo darbą. Darbo ir pragyvenimo šaltinio vyras neteko vos prieš kelis metus, neradęs išeities atėjo į nakvynės namus.

„Tikrai mokate fotografuoti? Ir su skaitmenine technika galite dirbti? Tikrai esate profesionalus fotografas?“, - akis išpūtęs klausinėjo meras.

A.Zuokas iš karto pasižadėjo, kad bent trečdaliu etato šį žmogų jis galėtų įdarbinti savivaldybėje.

„Pasiimsime tą vyrą, kuris yra fotografas, taip pat tą, kuris nori ir gali dirbti vairuotoju bei dar kokį nors vieną žmogų ir pabandysime grąžinti į gyvenimą. Pažiūrėsime, kas iš to išeis, ką galima padaryti. Savivaldybės socialiniai darbuotojai pasirūpins tuo. O paskui bus galima toliau dirbti pagal gerus pavyzdžius“, - žadėjo miesto vadovas.


Šiame straipsnyje: CaritasZuokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

zzz

zzz portretas
p****bolas

Jonas

Jonas portretas
Jau geriau meras priimtų į darbą studentus, o ne bomžus.Kitas klausimas - o kokiais būdais jie laimės konkursus į valstybę tarnybą, o gal varguoliai bus priimami be jų?

Saunuolis

Saunuolis portretas
meras, daro gerus darbus ir neskirsto zmoniu i turtuolius ir bomzus. Dievas jam atlygins uz geruma.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių