Automobilininkai pyktį vėl išliejo ant „Orlen Lietuva“ degalinių

Sekamadienio vidurdienį, kaip ir planuota, pakartotinai įvyko protesto akcija prieš nuolat brangstančius degalus.

Protestuoti nusiteikę automobilininkai rinkosi "Orlen Lietuva" degalinėje, esančioje kelyje Saulėtekio link. Į degalinę atvyko apie 30 automobilių. Šįkart degalų į bakus jie pylėsi ne lygiai už 1 litą, bet kiek įmanoma mažiau - tiek, kiek įsipylus automatas jau fiksuoja sumą. Kai kurių vairuotojų čekiuose išmušta suma už bendiną tesiekė 20 ct.

Susirinkę automobilininkai rūgavo, kad akcija subliūško dėl kolegų iš kitų miestų atsainumo. Girdi, jie nesugebėjo susiorganizuoti ir šturmuoti degalinių. Tiesa, vilniečiai irgi nebuvo tokie aktyvūs kaip prieš porą savaičių, kai vyko tokia pati akcija.

Kad apsunkintų degalinės darbą, užsipylę minimalų kiekį degalų automobiliai nuvažiuodavo į eilės galą ir procesą suko ratu.

Akcijos tikslas yra atkreipti dėmesį, kas darosi Lietuvoje su kuro kainomis. Automobilininkai atkreipė dėmesį, kad akcija gali būti pakartota ateityje. Girdi atėjus laikui, kai kuras kainuos 5 Lt/l, kas antras vairuotojas į akciją važiuos savanoriškai ir protesto nereikės nei kurstyti, nei organizuoti, jis kils iš visuomenės.

Diena.lt primena, kad anksčiau buvo skelbiama, kad antroji akcija turėtų vykti septyniuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje ir Šalčininkuose.

Šiemet pirmoji vairuotojų protesto akcija vyko balandį. Tąkart Vilniuje ir Kaune po 1 litą degalų pylėsi maždaug po 100 automobilių, kituose miestuose susidomėjimas buvo menkesnis.

Šiuo metu populiariausias 95 markės benzinas kainuoja apie 4,25 Lt/l, dyzelinas – 3,60 Lt/l.

Didžiausią degalinių tinklą Lietuvoje valdanti bendrovė „Lietuva Statoil“ suskaičiavo: kad nusipirktų 100 l benzino, lietuvis turi dirbti visą savaitę, o vidutinis vakarų europietis – vieną darbo dieną.


Šiame straipsnyje: degalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių