Autobuso durys prispaudė mažametei ranką

„Esu pasibaisėjusi autobusų vairuotojų elgesiu“, – teigė klaipėdietė, mačiusi, kaip mergaitei, lipant iš transporto priemonės, durimis buvo prispausta ranka, o vairuotojas, net nepasidomėjęs jos sveikata, nuvažiavo.

Incidentas įvyko Senojo turgaus stotelėje. Trečio maršruto autobusas važiavo ligoninės link. Moteris pasakojo, kad minėtoje stotelėje iš autobuso išlipo apie dešimties metu berniukas su apie septynerių metų amžiaus mergaite.

„Broliukas ir sesutė skubėjo į mokyklą. Berniukas net gėlyčių turėjo. Jis sesutę laikė už rankos. Berniukas iš transporto priemonės spėjo išlipti, o mergaitė ne. Transporto priemonės durys jai prispaudė ranką“, – prisiminė moteris.

Anot klaipėdietės, vairuotojai staigiai atidarė duris. Mergaitė ištraukė ranką. Mažametė verkė.

„Nežinau, kuo baigėsi ši istorija. Skubėjau į ligoninę. Keista buvo tai, kad vairuotojas net nesustojo ir nepasidomėjo, ar mergaitei nereikia pagalbos. Jis tiesiog nuvažiavo. Gal mergaitė ir nesusižeidė, bet pasidomėti vis tiek reikėjo. Negi visai kaltės nejautė“, – stebėjosi moteris.

Klaipėdietė neatmetė, jog vairuotojas galėjo ir nepamatyti mažytės mergaitės.

„Visiems patarčiau pirmiausia išleisti mažesnius vaikus, kad neįvyktų nelaimės“, – teigė klaipėdietė.

Moteris tvirtino, jog ir pati ne kartą miesto autobusuose pateko į nepavydėtiną situaciją. Kartą dėl grubaus vairavimo vos nenuvirto.

„Vairuotojai kartais elgiasi tikrai baisiai. Visiškai nesaugo keleivių“, – piktinosi klaipėdietė.

Bendrovės „Gintarinis vairas“, kuriai priklauso trečią maršrutą aptarnaujantys autobusai, direktorius Raimondas Žeimys tvirtino, jog nusiskundimų dėl minėto įvykio nesulaukta.

Vairuotojas savo vadovui aiškino, jog mergaitė per vėlai sugalvojo išlipti iš autobuso – durys buvo pradėjusios užsidaryti.

„Minėto autobuso durys yra su atsakomuoju mechanizmu. Pajutusios, jog kažkas tarp jų yra atšoka. Mergaitė tikrai negalėjo būti sužalota. Matyt, mažametė daugiau išsigando, o ne patyrė traumą“, – spėjo direktorius.

R.Žeimio teigimu, sudėtinga spręsti kas dažniausiai būna kaltas tokiose situacijose.

„Paprastai keleivis sako viena, o vairuotojas kitą. Būna, kad ir žmonės nepasisaugo. Pasitaiko, kad ir vairuotojai nesusilaiko. Kai nematai situacijos, sudėtinga vertinti objektyviai“, – teigė direktorius.


Šiame straipsnyje: autobusai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių