A.Ūso palaikus tirs ekspertai Vilniuje (papildyta)

Įtariamojo pedofilijos byloje Andriaus Ūso palaikus pirmadienį turėtų tirti Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertai, pranešė Alytaus policija.

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis sako, kad iki t yrimo rezultatų reikėtų neskubėti su išvadomis, nes šiuo metu gali kilti įvairiausių įtarimų.

Vyro palaikai buvo rasti sekmadienį rasti Alytaus rajone šalia keturračio motociklo.

"Keturratis motociklas nebuvo apvirtęs, jis buvo tik įvažiavęs į kūdrą (vandens lygis siekė kelius) ir šalia motociklo gulėjo lavonas veidu į vandenį", - pirmadienį informavo Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Anot pranešimo, pirmadienį A.Ūso palaikai bus vežami į Valstybinės teismo medicinos tarnybos kriminalistikos laboratoriją tolimesniam tyrimui.

Policijos teigimu, keturratis motociklas prieš 10 dienų buvo pirktas iš Tauragės miesto gyventojo.

Du dujiniai ginklas, kuriuos A. Ūsas su savimi vežiojosi apsiginti, rasti automobilyje, kuriuo atvyko į sodybą. Taip pat paimti automobilyje rasti vaistai ir kiti daiktai.

Anot Alytaus policijos pranešimo, į sodybą, kurioje viešėjo A.Ūsas, kriminalistai vyks tik tuo atveju, jeigu bus nustatyta, kad mirtis smurtinė.

Šį ikiteisminį tyrimą kuruos Kauno apygardos prokuratūra. Tyrimui vadovaus grupė prokurorų iš Alytaus ir Kauno.

Papildyta: Vidaus reikalų ministras R.Palaitis pirmadienį žurnalistams sakė, kad išvadas bus galima daryti tik po ekspertų tyrimų.

"Sutapimų yra pakankamai daug ir "karštom galvom" gali kilti daug įvairiausių įtarimų, bet aš tai siūlyčiau paprasčiausią dalyką - palaukti teismo medicinos ekspertų išvados", - sakė ministras.

Jis pabrėžė pats nesikišiąs į ikiteisminius tyrimus ir teisminį nagrinėjimą. "Aš asmeniškai nieko nei drausiu, nei skatinsiu. Tai yra prokuratūros darbas".

A.Ūsui vadinamojoje Kauno pedofilijos byloje buvo pareikšti įtarimai dėl mažametės mergaitės tvirkinimo. Šiuos kaltinimus vyras kategoriškai neigė.

Kauno pedofilijos skandalas, kaip įtariama, nusinešė jau keturių žmonių gyvybes. Balandžio mėnesį buvo rasti kauniečio Drąsiaus Kedžio palaikai. Šis vyras buvo įtariamas dviejų žmonių, kuriuos kaltino prisidėjus prie jo dukros seksualinio išnaudojimo, nužudymu.


Šiame straipsnyje: Ūsasūso žūtisūso

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių