Aukštalipių varvekliai kol kas nenuvargina

Greitai besikeičiantis oras papildomo darbo sukuria ne tik gatvių prižiūrėtojams, bet ir aukštalipiams – darbuotojams, kurie gali dirbti aukštyje. Svyruojanti temperatūra pastatų stogus padabina varvekliais, kuriuos pastatų prižiūrėtojai pagal tvarką privalo pašalinti.

Portalo diena.lt kalbintas Ignas, užsiimantis aukštuminiais darbais, teigė, kad kol kas ažiotažo dėl varveklių šalinimo nesulaukė, tačiau pagyvėjimas jaučiamas. „Kol kas su darbais suspėjame. Iškvietimų dėl varveklių kol kas daug nėra. Juk tik šią savaitę mieste pasirodė tikri varvekliai“, - kalbėjo pašnekovas.

Kaip teigė Ignas, aukštuminiais darbais gali užsiimti ne kiekvienas, o ir geram darbuotojui paruošti gali prireikti visų metų. „Pasiruošimui reikalingas laikas priklauso nuo paties žmogaus. Yra tokių, kurie niekada negaus aukštalipio pažymėjimo, nes paniškai bijo aukščio. Bet gerą darbuotoją paruošti užtrunka apie metus“ – kalbėjo vyras. Kaip pasakojo pašnekovas, jų įmonėje dirba 9 darbuotojai, iš kurių 3 turi leidimus dirbti ant stogų. „Žiemomis susitvarkome su sniegu ir varvekliais ir su tokiu žmonių skaičiumi“, - teigė Ignas.

Interneto skelbimų puslapyje varveklių šalinimo paslaugas siūlantis Vitalijus sakė, kad ši veikla tik papildoma žiemos metu. „Šiaip esame stogdengiai, bet varveklių šalinimas papildomas būdas gauti lėšų. Kol kas užklausimų dėl varveklių daug neturime, bet jau pradeda į mus kreiptis prekybos centrų atstovai“, - kalbėjo pašnekovas.

Pasak paslaugos teikėjo, išskirti žiemos mėnesio, kada daugiausia pavojingų varveklių, negalima: „Varveklių gausa pastebima, kai ryški temperatūros kaita: dieną – apie vieną laipsnį šilumos, naktį – minusinė temperatūra. Tuomet idealiausios sąlygos susidaryti varvekliams“. – aiškino Vitalijus. Pasak vyro, šalinant varveklius darbo sąlygos panašios, kaip ir atliekant kasdieninius stogų darbus:  naudojama alpinistinė įranga.

Kas atsakingas už varveklių ir storo sniego sluoksnio pašalinimą ir kokia bausmė gresia už šios pareigos neįvykdymą, skaitykite ČIA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

abc

abc portretas
"Aukštalipių varvekliai"? Nejaugi aukštalipiams nosys varva ir varvekliai atsiranda? Ponai redaktoriai, šios informacijos antraštė arba pavadinimas teisingai turėtų taip skambėti: "Varvekliai kol kas nenuvargina aukštalipių".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių