Aukštai virš Vilniaus pakilusiame oro balione atsigėrė kavos

Vilniaus aerodromo skrydžių valdymo centras šįryt užfiksavo oro balioną, pakilusį į daugiau nei 20 tūkst. pėdų (6,3 km) aukštį, kuriame buvo ruošiama kava. Pranešama, kad tai pirmas toks bandymas ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio mastu.

„Daugeliui žmonių rytinis kavos puodelis yra mažas, bet svarbus kasdienis ritualas. Todėl kilo idėja šį momentą padaryti dar ypatingesnį ir pasimėgauti šviežiai paruošta kava rekordiniame aukštyje“, - pasakojo vienas iš rekordo idėjos autorių, kavinių tinklo bendrasavininkas Nidas Kiuberis.

Komandą, be jo paties, sudarė kavos tiekėjų įmonės vadovas Gražvydas Vilčinskas bei oro balionų pilotas, jau žinomas rekordininkas Vytautas Samarinas.

Anot V. Samarino, tik iš pirmo žvilgsnio kava debesyse atrodo idiliška romantika.

„Iš tiesų, tai pakankamai ekstremalus išbandymas. 20 tūkst. pėdų aukštyje oro balionas skrieja 60 km/val vėjo greičiu, kvėpuoti be deguonies aparato tampa nebeįmanoma, organizmą veikia ir beveik dvigubai sumažėjęs oro slėgis.

Tokiame aukštyje oro temperatūra – kaip gūdžią žiemą – minus 20-25 laipsniai Celsijaus, todėl kilome profesionaliais, nuo šalčio apsaugančiais slidininko kostiumais. Buvo imtasi specialių priemonių, kad rekordinis skrydis būtų maksimaliai saugus“, - pasakojo pilotas V. Samarinas.

Kava oro balione buvo ruošiama specialiu aparatu, kuomet mechaniškai slegiamas oras stumia karštą vandenį per filtrą. Prieš pat skrydį kava buvo šviežiai skrudinama ir čia pat vietoje malama.


Šiame straipsnyje: kavaoro balionasrekordas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Darbininkas

Darbininkas portretas
20 000 pėdų = 6.09600 kilometrų

Coffee Inn

Coffee Inn portretas
Šiaip tai mes pabuvojome šiek tiek virš 6.2km :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių