Auksinio tualeto bylos teismas neatvertė

Antradienį Kauno apygardos teisme susirinko visi vadinamojo auksinio tualeto bylos kaltinamieji. Bylos atversti nepavyko dėl vieno kaltinamojo ligos.  

Kauno apygardos teismo 4 salėje antradienį ryte buvo ankšta. Prieš teismą turėjo stoti net 12 kaltinamųjų, kuriems metami kaltinimai turto išvaistymu, piktnaudžiavimu, dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu. Be kaltinamųjų į teismo salę turėjo sutilpti jų advokatai ir gausus žiniasklaidos atstovų būrys. Dėmesys bylai išties didelis, nes tualeto prie Kauno pilies statybos istorija vadinama kaip viena iš akiplėšiškiausių korupcijos apraiškų.

„Tai ką, Niurnbergo procesas prasideda“, – pamatęs žurnalistų būrį tarė vienas iš kaltinamųjų, Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

Už tualetą savivaldybė bendrovei „TK sprendimai“ sumokėjo daugiau nei pusę milijono litų. Prokuroras bandys įrodyti, kad prie neteisėto tokios sumos pinigų išmokėjimo prisidėjo visas tuzinas žmonių: aštuoni tarnautojai, vienas politikas ir trys statybų bendrovės darbuotojai.

„Aš buvau įtrauktas į komisiją ir turėjau pasirašyti, kad objektas baigtas. Šimtą tokių dokumentų esu pasirašęs ir nė karto nebuvo tokio cirko. O to tualeto sąmatos nesu net akyse matęs“, – gynėsi savivaldybės tarybos narys Bronislovas Kučinskas.

Bet kokią kaltę neigia ir visi kiti kaltinamieji. Net ir tie, kuriuos tualeto istorija privertė trauktis iš pareigų. Po skandalo iškart postus prarado Komunalinio ūkio skyriaus ir Miesto tvarkos priežiūros poskyrio vedėjai Valius Knokneris bei Rimantas Rutavičius. Abu teigia buvę pakišti, tačiau tikruosius kaltininkus nurodyti atsisakė.  

„Byla politizuota, todėl advokatė patarė nuo komentarų susilaikyti“, – sakė V.Knokneris.

Antradienį turėjęs prasidėti teismo procesas neįsibėgėjo, nes teismas gavo pažymą apie vieno kaltinamojo, savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Jono Žališkevičiaus ligą.

Artimiausius du mėnesius ne vienas teisiamųjų advokatas atostogaus, vėliau jie bus įsisukę į kitų bylų sūkurį, todėl kitas teismo posėdis numatytas tik spalio mėnesį.


 

Kaltinamieji:

Romaldas Rabačius - administracijos direktoriaus pavaduotojas

Jonas Žališkevičius - Miesto ūkio departamento direktorius

Rimgaudas Miliukštis - Kultūros paveldo skyriaus vedėjas

Zenonas Girčys - Kultūros paveldo skyriaus vedėjo pavaduotojas

Romualdas Laukaitis - Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotojas

Stasys Pūtvis - Urbanistikos skyriaus vyr. specialistas

Bronislovas Kučinskas - tarybos narys

Valius Knokneris - buvęs Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas

Rimantas Rutavičius - Miesto tvarkos priežiūros poskyrio vedėjas

Antanas Gintautas Liaudanskas - buvęs „TK sprendimų“ direktorius

Egidijus Račkauskas - buvęs „TK sprendimų“ direktorius gamybai

Jonas Vasauskas - buvęs „TK sprendimų“ darbų vadovas 


Šiame straipsnyje: Tualetasauksinis tualetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių