Auksinio tualeto byla skęsta prašymuose

Auksinio tualeto byloje net 12 teisiamųjų, kuriems metami kaltinimai turto išvaistymu, piktnaudžiavimu, dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu. 

Už tualetą Kauno savivaldybė bendrovei „TK sprendimai“ sumokėjo daugiau kaip pusę milijono litų. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, prie neteisėto tokios sumos pinigų išmokėjimo prisidėjo visas tuzinas žmonių: aštuoni tarnautojai, vienas politikas ir trys statybų bendrovės darbuotojai. 

Kaltinamajam Bronislovui Kučinskui valstybė skyrė advokatę, tačiau pastaroji išgirdusi, kad buvusiam politikui gynėjų nereikia, prašė ją atleisti. Teismas siekdamas užtikrinti kaltinamojo teisę į gynybą šiaip taip sutarė, kad advokatė B.Kučinskui padėtų teisme. 

Kaltinamųjų gynėjai tikėjosi, kad prokuratūra susipažinusi su Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimu, kad auksinio tualeto statyba vykdyta teisėtai, patikslins kaltinamąją išvadą ir, galbūt, kaltinamųjų šioje byloje sumažės. 

Prokuroras pareiškė, kad nėra pagrindo pildyti bylos ir keisti kaltinimo. Esą tik ištyrus bylą bus aišku, kokie dokumentai reikalingi, kokie ne. 

„Yra eilė momentų, kurie neatitinka faktinių aplinkybių. Pavyzdžiui, „būdamas komisijos nariu“ – tačiau mano ginamasis niekada nebuvo komisijos narys“, - teismui aiškino Egidijaus Račkausko, buvusio „TK sprendimai“ direktoriaus gamybai, gynėja. 

„Kalbama apie padarytą žala, iššvaistytus pinigus, o mano ginamasis ikiteisminio tyrimo metu apie tai net nebuvo apklaustas“, - prašymo tikslinti kalinimą motyvus dėstė kito ginamojo Miesto ūkio departamento direktoriaus Jono Žališkevičiaus advokatė. 

Daugumos kaltinamųjų gynėjai prašo patikslinti kaltinimą. Kiti pateikia dokumentus, kurie mano turėtų būti prijungti prie bylos. 

Krūva naujų dokumentų papildė ir taip popieriais nuklotą teisėjo stalą. Jei teisėjas patenkins gynėjų prašymą ir nutars tikslinti kaltinimą, auksinio tualeto bylą atidės neribotam laikui, jei prašymus atmes – imsis nagrinėti iš esmės. 

Kaltinamieji:

Romaldas Rabačius - buvęs administracijos direktoriaus pavaduotojas

Jonas Žališkevičius - Miesto ūkio departamento direktorius

Rimgaudas Miliukštis - Kultūros paveldo skyriaus vedėjas

Zenonas Girčys - Kultūros paveldo skyriaus vedėjo pavaduotojas

Romualdas Laukaitis - Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotojas

Stasys Pūtvis - Urbanistikos skyriaus vyr. specialistas

Bronislovas Kučinskas - tarybos narys

Valius Knokneris - buvęs Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas

Rimantas Rutavičius - Miesto tvarkos priežiūros poskyrio vedėjas

Antanas Gintautas Liaudanskas - buvęs „TK sprendimų“ direktorius

Egidijus Račkauskas - buvęs „TK sprendimų“ direktorius gamybai

Jonas Vasauskas - buvęs „TK sprendimų“ darbų vadovas  


Šiame straipsnyje: auksinis tualetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių