Aukcionas paskatins talentingus globos namų vaikus studijuoti

Šešiasdešimt piešinių, kuriuos nutapė globos namuose augantys vaikai, bus parduoti aukcione. Aukciono tikslas – skatinti jaunųjų talentų, dalyvavusių projekto „Už gražų vaiko pasaulį“ programoje „Aš noriu tapyti“, meninę saviraišką.

Gautos lėšos bus pervestos į specialią autoriaus sąskaitą, kuria vaikai galės naudotis baigę vidurinę mokyklą ar pradėję studijuoti.

Lietuvos Žmogaus teisių lygos ir VšĮ „Pramogų akademija“ projektas „Už gražų vaiko pasaulį“, vykstantis šešerius metus, skirtas skatinti ir palaikyti globos namuose augančių vaikų talentus. Šiais metais projektas skirtas menui gabiems vaikams.

„Projektas yra labai svarbus, nes padeda vaikams iš globos namų patikėti savo jėgomis, suprasti, kad viskas yra įmanoma. Projektu siekiame, kad vaikai iš vaikų namų jaustųsi reikalingi, kaip ir gyvenantys pilnavertėse šeimose“, - teigia VŠĮ „Pramogų akademija“ atstovė Evelina Gruzdienė.

Projekto dalyviai aplankė dailės galerijas, susitiko su Lietuvos meno atstovais - Valentinu Ajausku ir Valanda Raupelyte-Chailov. Dailininko Raimundo Savicko studijoje vaikai atliko praktines užduotis. Piešimas patariant ir asmeninins bendravimas su žymiu dailinku, padrąsino vaikus siekti dailės mokslų.„Už gražų vaiko pasaulį“ menų projekto kuratorė Misis Visata 2009 Vaida Ragėnaitė kartu su vaikais kūrė ir iliustravo pasaką.

„Tikimės, kad mūsų visų nuoširdus darbas ir bendravimas su vaikų globos namų auklėtiniais suteiks šiems vaikams tikėjimo savo svajonėmis ir jų išsipildymu“, - sako Marija Nijolė Stačiokienė, Lietuvos žmogaus teisių lygos prezidentė.

Projekte dalyvavo vaikai iš Vilniaus, Panevėžio, Tauragės, Plungės, Obelių, Molėtų, Lentvario, Kuršėnų, Zarasų vaikų globos namų ir Lazdijų savivaldybės globotiniai.

Rugpjūčio 2-13d. vaikų piešinių paroda bus viešai eksponuojama prekybos centre „Panorama“ Vilniuje. Rugpjūčio 14 d. 18 val. viešbutyje „Crowne Plaza Vilnius“ vyks aukcionas, kurio metu piešinius galės įsigyti visi, atėję į paramos vakarą, kuris yra projekto „Mrs Universe 2010“ dalis. Labdaros aukcione dalyvaus ir vaikų darbus pristatys įvairių šalių gražiausios visatos moterys. Surinktos lėšos bus pervestos į specialią vaikų-autorių sąskaitą ir jų pačių galės būti naudojamos tik kaip būsimų studijų stipendija.


Šiame straipsnyje: aukcionas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių