Augančioje sostinėje trūksta darželių

Sostinėje labai trūksta ikimokyklinio ugdymo įstaigų. Tai nulėmė chaotiška Vilniaus miesto plėtra ir didėjantis gimstamumas, - konstatuojama miesto savivaldybėje vykusiame kartotinio vaikų darželio-lopšelio projekto pristatyme.

„Pastaraisiais dešimtmečiais miesto plėtra vyko chaotiškai ir neapdairiai. Naujųjų rajonų gyventojai susiduria su infrastruktūros problemomis, būdinga tai, kad statytojai, pristatę gyvenamųjų namų, pamiršta apie mokyklas ir darželius. Senųjų miesto rajonų švietimo įstaigų būklė taip pat neatitinka modernaus, 21-jo amžiaus Vilniaus poreikių“,- sakė pristatyme kalbėjęs sostinės meras J. Imbrasas.

Vilniuje daugėja ikimokyklinio amžiaus vaikų – 2007 m., lyginant su 2005, gimstamumas padidėjo 14 proc.

Bendrovių „Megaplanas“, „Savvin“, „Architektų biuras“ atstovai pristatė Perkūnkiemio vaikų lopšelio-darželio projektą, tapsiantį pavyzdiniu.

Įgyvendinus šį projektą nuspręsta statyti tokius pat lopšelius-darželius ir kituose Vilniaus miesto rajonuose.

„Dėl unikalios architektūros greitai surenkamo karkaso projektą bus galima efektyviai pritaikyti kitose įvairaus užstatymo tankio teritorijose, išlaikant griežtas higienos normas“ – sakė sostinės meras.

Jis pažymėjo, kad šis projektas ypatingas dar ir tuo, kad centrinei šildymo sistemai siūlomi du alternatyvūs sprendiniai – tai geoterminis šildymas, arba geoterminis šildymas kartu su saulės kolektoriais.

Iš viso Vilniaus mieste yra 281 švietimo įstaiga, iš jų 139 – ikimokyklinio ugdymo įstaigos, taip pat 16 pradinių mokyklų, 17 pagrindinių mokylų, 49 vidurinės mokyklos, 17 gimnazijų, 2 jaunimo mokyklos, 4 specialiosios mokyklos, 13 meno ir 6 suaugusiųjų mokyklos.


Šiame straipsnyje: darželis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių