Audros padariniai Kaune vis dar kelia pavojų

Rugpjūtį per Kauną praūžusios audros padarinius likviduojanti tarnyba sutvarkė tūkstančius pavojingų išvartų, tačiau pavojų keliančių medžių vis dar yra.

Viename Kovo 11-osios gatvės kieme nuo audros stovi perpus perlūžęs gluosnis, kurio nulūžusi viršutinė dalis pavojingai kabo ant greta esančių medžių. Vietiniai gyventojai pasakojo, kad buvo atvažiavę ugniagesiai gelbėtojai, tačiau jie pasikėlė keltuvu, apžiūrėjo medį, tačiau netrukus sėdo į mašiną ir išvažiavo. Nuo to laiko jokių už medžių tvarkymą atsakingų tarnybų gyventojai čia nebuvo matę.

"Mano nuomone, galėjo pririšti trosą, patempti, ir tas medis būtų nuvirtęs. Jeigu pakils vėjas, medis gali nugriūti, o kieme žaidžia vaikai, gyventojai stato mašinas. Svarbiausia, kad apie tą medį žinoma, buvo atvažiavę ugniagesiai, pažiūrėjo ir išvažiavo", – piktinosi Leonas Petraitis.

Mieste želdinius prižiūrinčios, už per audrą nukentėjusių medžių pjovimą ir genėjimą atsakingos bendrovės "Irgita" vadovas Robertas Mačiulis teigė, kad sutvarkyti visi pavojų žmonėms arba jų turtui galintys kelti medžiai. Vėliau pripažino, kad ne apie visus juos "Irgita" gali žinoti.

"Būna, kad žmonės nepraneša, todėl mes apie tokius medžius sužinome daug vėliau. Yra ir kitokių niuansų, dėl kurių šio medžio mūsų sąraše gali nebūti", – sakė R.Mačiulis, kuris nulūžusiu gluosniu žadėjo pasidomėti trečiadienį.

R.Mačiulio teigimu, "Irgita" nupjaus ir nugenės apie keturis tūkstančius audros metu nukentėjusių, miesto viešose vietose esančių medžių. Šiai dienai sutvarkyta daugiau nei pusė. Daugiausiai daugiabučių kiemuose išvirtusių ir aplūžusių medžių yra Dainavos rajone.


Šiame straipsnyje: audraŠkvalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių