Atvykai į kiną – susimokėk dar ir už automobilio stovėjimą

Trečdalis kino teatro „Forum Cinemas Vingis“ automobilių stovėjimo aikštelės tapo mokama. Šiomis dienomis joje išdygę kelio ženklai sako, kad stovėjimas apmokestintose vietose kainuoja 1 litą už valandą.

Automobilių statymas atvykus į „Forum Cinemas Vingis“ aikštelę dažnam kino mėgėjui ir taip tapdavo nervų karu. Aikštelė būdavo perpildyta, todėl rasti joje laisvą vietą prilygo laimėjimui loterijoje. Nuo šiol tikimybė dar labiau sumažės, nebent pasižiūrėti filmo atkeliavę vilniečiai nepabūgs iškrapštyti kišenes ir surinkti dar bent pora litų.

Prie kino teatro įrengtas pinigus ryjantis ir talonėlius išmušantis automatas renka ne tik 50 ct nominalo monetas. Jis mielai priima ir smulkesnius pinigus - 10, 20 ct monetas.

Automobilius mokamose vietose palikusiems miestiečiams ir taip nepigus kino seansas pabrangtų dar bent dviem litais.

Savaitgalį susidūrę su naująja tvarka kino mėgėjai neslėpė susierzinimo. Jie koneveikė nepasotinamą kino teatro apetitą ir kaltino grobuoniškumu.

Tačiau „Forum Cinemas“ rinkodaros vadovas Dainius Beržinis aiškino, kad šįkart kino teatras kaltas mažiausiai.

„Mums tai irgi naujiena. Esmė ta, kad žemė, ant kurios įrengta dabar apmokestinta aikštelė, priklauso ne kino teatrui, bet visai kitai bendrovei „Vilniaus biurai“. Šioje žemėje ji ketino statyti penkis daugiaaukščius biurų pastatus, tačiau dėl sunkmečio planų kuriam laikui atsisakė. Lyg ir vedėme derybas dėl aikštelės, lyg ir buvome susitarę, tačiau grįžęs po atostogų netikėtai radau sustatytus ženklus ir automatą“, - pasakojo D.Beržinis.

Jis tikino, kad pasiūlymo nuomotis sklypą su aikštele „Forum Cinemas“ nesulaukė. „Jei būtume sulaukę, būtume svarstę“, - užtikrino D.Beržinis.

Pinigus už stovėjimą renkantį automatą kino teatro pašonėje pastatė bendrovė „Urbico“. Jos vadovas Kęstutis Šimėnas aiškino, kad sklypo savininkai viską suderino su miesto savivaldybe. Nesusimokėję už stovėjimą kino teatro lankytojai bus baudžiami – po seanso ras užblokuotus ratus.

Paklaustas, ar numatytas pereinamasis laikotarpis, kai naujų kelio ženklų nepastebėję vairuotojai bus ne baudžiami, bet įspėjami, K.Šimėnas konkrečiai atsakyti negalėjo. „Nežinau, gal ir bus, dar tik pradėjome dirbti. Reikės derinti su užsakovais“, - kalbėjo K.Šimėnas.

Su aikštelę apmokestinusia bendrove portalui susisiekti nepavyko.

Tuo metu kino teatro lankytojams pravartu žinoti, kad rinkliavos už automobilių stovėjimą „Forum Cinemas Vingis“ nekompensuos.

„Kino teatro aikštelę aiškiai atskirsime nuo mokamos – užbrėšime ryškią liniją. Be to, pakabinsime rekomendaciją automobilius palikti nemokamoje aikštelėje prie „Rimi“ parduotuvės“, - pasakojo D.Beržinis.     

Dar vienas patarimas - į teatrą važiuoti ne iš Savanorių prospekto, bet iš S.Konarskio gatvės. Automobilių stovėjimas apmokestintas būtent aikštelės dalyje nuo įvažiavimo iš Savanorių proskekto pusės.    

 

 

 


Šiame straipsnyje: Vingio aikštelėkino teatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių